A Disney-rajongók álmait szeretné megvalósítani a Fortnite-Disney metaverzum!

Az Epic Games és a Disney kollaborációja viszont nem fog ahhoz vezetni, hogy például Donald kacsa (vagy, ahogy anno Dévényi Tibor mondta, Dóóóónáld kacsa) géppisztolyt fog ragadni.

 

Saxs Pearsson, az Epic Games felelős elnökhelyettese a The Verge-nek adott interjúban elmondta, hogy mire számítsunk a Disney-vel kötött megállapodásukból és mire nem. Egy tartós, állandó világot szeretne a két cég létrehozni, ami a Fortnite-hoz fog kötődni, és ahogy korábban írtuk az Epic vezetője, Tim Sweeney kommentjére alapozva: lez ehet lényegében az Unreal Engine 6…

„A Disney egy olyan tartós helyet szeretne, ahol minden Disney-dolog ott lehet, de egy általunk felépített ökoszisztéma részévé akarnak válni. Úgy látjuk, hogy az ökoszisztémák együttműködő erejében rejlik a varázslat. A játékosok szemszögéből nézve azt akarják, hogy képesek legyenek mozogni egy Fortnite-élmény, egy Disney-élmény vagy igazából bármilyen élmény között. A játékosok a Disney vagy a Fortnite bejárati ajtaján keresztül juthatnak be ebbe az ökoszisztémába.

Nem minden felszerelés lesz képes mindenre. Egy [Lego] minifigura nem tart fegyvert. A márkáknak képesnek kell lenniük arra, hogy a márka irányelveit olyan mértékben érvényesítsék, amennyire nekik megfelel, hogy az adott márkát bizonyos minősítésekkel hozzák összefüggésbe. Néhány IP nem tini IP vagy érett IP. Ezek a minden korosztály számára szánt IP-k. Ez egyike azoknak a partnerségeknek, amelyeket csak kívánni lehet, és az erőfeszítés mindkét cég részéről egy mindent belead, hogy elkészítsék azt, amit minden Disney-rajongó valaha is akart,” mondta Pearsson.

Emiatt érdekes lesz látni, hogy az Epic Games technológiája miképp fejlődik. Miközben látni, hogy a Bethesda Game Studios továbbra is ragaszkodik a ma már eléggé elavult engine-jéhez (Creation Engine, ami middleware, Gamebryo-alapokon nyugszik… erről a minap írtunk), egyre többen váltanak az Unreal Engine 5-re, így például a CD Projekt RED is erre váltott, pedig nekik is volt házi technológiájuk (a REDengine).

Emiatt a jövő felettébb elgondolkodtató lehet.

Forrás: PCGamer, The Verge

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu