Milyen lenne a „tökéletes” Warhammer 40K élmény? A Space Marine 2 rendezője elárulta!

A Space Marine 2 rendezője szerint ez lenne a Warhammer 40K „szent grálja”, de úgy gondolja, hogy lehetetlen megvalósítani…

 

 

Idén végre játszhattunk az egyik legjobban várt Warhammer 40K projekttel: a Space Marine 2-vel. A Relic Entertainment egykori sikerének folytatása, ezúttal a Saber Interactive-tól, minden hibájával együtt rengeteg játékost vonzott. Ami azonban a jövőbeli tartalmakat illeti, a készítők külön fogják kezelni a PvE és a PvP módokat, nem tervezik a kettő összevonását.

A Saber Interactive elárulta, hogy nem tervezik PvEvP mód bevezetését a Warhammer 40,000: Space Marine 2-ben, annak ellenére, hogy a játékosok körében egyre népszerűbb. A játék a megjelenés óta eladott több mint kétmillió példányával stabilan teljesít, ami arra késztette a fejlesztőt, hogy átgondolja a jövőbeli projekteket. A játék igazgatója, Dmitry Grigorenko azonban hangsúlyozta, hogy a PvEvP lenne a „tökéletes” mód, a játéktervezés „szent grálja”, ám ez nem szerepel a közvetlen tervekben.

A kreatív kifejtette, hogy bár a PvP és a PvE kombinációja elméletben vonzónak hangzik, megvalósítása rendkívül bonyolult.

Jelenleg a Space Marine 2 PvE-élményt kínál a kampányban és az Operations játékmódban, valamint PvP-t a Combat Arena és az Eternal War módokon keresztül. A hibrid mód hiánya nagyrészt a két játékstílus integrálásával járó egyensúlyozási kihívásoknak köszönhető.

„Ez valójában egy nagyon-nagyon nehéz feladat” – mondta Grigorenko, megjegyezve, hogy a játékosok és az AI által irányított ellenfelek közötti harc kiegyensúlyozása problémás lehet. „Nagyon bosszantó más játékosokkal harcolni, miközben egy AI ellenfél hátba szúr” – tette hozzá, ami sok stúdiót arra késztetett, hogy a PvP és a PvE módokat külön tartsák, hogy elkerüljék a játékosok frusztrációját.

A PvEvP mód mellőzése ellenére a Warhammer 40,000: Space Marine 2 játékosai izgalmas újdonságokra számíthatnak. A fejlesztő megerősítette, hogy a 4. szezon részeként 2025-ben egy Horda módot is elindítanak, valamint új Operation-öket, ellenségeket, PvP módokat és bővítéseket a Battle Barge-hez. Ez a megjelenés utáni ütemterv azt ígéri, hogy a játék friss és izgalmas marad a franchise rajongói számára.

 

A Space Marine 2 rendezője már dolgozik az új történeteken

 

Egy interjúban Tim Willits, a stúdió operatív igazgatója megerősítette, hogy Grigorenko már javasolt ötleteket a játék narratívájának bővítésére. Ám ezek még csak előzetes stádiumban vannak. A csapat izgatott a jövőbeli lehetőségek miatt, mivel a Space Marine 2 sikere arra ösztönözte a Saber Interactive-t, hogy fontolóra vegye a franchise bővítését további tartalmakkal és esetlegesen egy folytatással. Feltéve persze, hogy zöld utat kapnak a Games Workshoptól. Willits biztosította a rajongókat, hogy a stúdió nem fog csalódást okozni, és hangsúlyozta, hogy a Warhammer 40K univerzumot tovább kívánják kutatni.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu