Nintendo-múzeum: azt használja a japán cég, amit vasvillával üldöz! [VIDEO]

A nagy N tehát kissé magába nézhetne, ugyanis bár a múzeummal összességében nincsen probléma, de az egyik platformot közelebbről megvizsgálva nem épp úgy prezentálta a Nintendo, ahogy azt joggal elvárhatnánk tőlük…

 

A Nintendo finoman szólva is elítéli az emulációt. Idén mind a két nagyobb Switch-emulátort leszedették az internetről, és nem szereti, ha a játékai ROM formájában emulálva vannak. Ennek ellenére a Twitteren felbukkant egy videó arról, hogy valaki ellátogatott a Nintendo-múzeumba (a múzeumról már szó volt a hírekben), és ott egy felettébb érdekes felfedezést tett.

Kiállították a Super Famicomot is (a SNES eredeti, japán verzióját), ám már ott kezd gyanús lenni mindez, hogy a kontroller USB-s csatlakozóval rendelkezik a tetején. Aztán a videóban 9 másodpercnél a Windows 10 óta ismerős hardver eltávolítva hangeffektet halljuk. Tehát amit a Nintendo kiállít, az emuláción keresztül fut. Kissé hipokrita ez a japán cégtől, hiszen akkor saját magának is tartania kellene magát ahhoz, hogy akkor nekik sem kéne emulációhoz folyamodniuk. Vagy talán ennyire kényes a SFC (SNES) hardver legyártása napjainkban?

És gondoljunk csak bele abba, hogy a Nintendo Switch Online-on keresztül elérhető retro játékok sem natív módon futnak a nagy N amúgy felettébb sikeresnek nevezhető platformján, hiszen emulálják például a SEGA Mega Drive játékokat is. Ebből következik, hogy az emuláció üldözése nem biztos, hogy minden esetben érthető, hiszen be kell ismerni, hogy idővel a hardverek degradálódnak. A konzolok és a kazetták (lemezek) idővel elkopnak. Itt „rohadt” a lemez, ott „elkopott” a kazetta „nyelve”, és így tovább.

Épp ezért tekinthető hasznosnak az emuláció: ha esetleg rendelkezünk az eredeti játékkal, akkor talán engedélyezni kellene azt (és igen, ez a Nintendo Switch játékaira is vonatkozik), mert ha ott van a polcunkon a játék, akkor azt emulálni, PC-n futtatni nem mindenhol tiltott. Erre valóban lehet mondani, hogy egy biztonsági másolatot futtatunk…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu