Assassin’s Creed Shadows: megoldódni látszik a játékot sújtó egyik botrány!

Az Assassin’s Creed Shadows kapott már hideget-meleget, most pedig a Ubisoft-videójáték egyik figuráját hívták vissza a boltokból „érzéketlen” dizájn miatt…

 

 

Ha minden a tervek szerint alakult volna, akkor most kevesebb mint egy hónap választana el minket az Assassin’s Creed Shadows megjelenésétől. A Ubisoft legújabb nyílt világú akció-kalandjátékától, amelyet a bejelentése óta több panasz is ért, és végül – nem ezek miatt – 2025-re tolódott a megjelenési dátuma. Most úgy tűnik, megoldódni látszik az egyik gyűjtői szobrocskát érintő botrány, amiről korábban már beszámoltunk…

 

„Azonnal visszatértünk a tervezőasztalhoz” – fogadkoznak az AC Shadows-szobrocska készítői

 

A PureArts, a világ egyik vezető film- és videójáték-figuragyártója néhány órával ezelőtt jelentette be, hogy lemondta az Assassin’s Creed Shadows gyűjtői szobrocskájának boltokba kerülésére vonatkozó terveit, mert Japánban „érzéketlennek” minősítették a dizájnját. „Értékeljük a felmerült aggályokat, és tanultunk belőlük, és elnézést kérünk az esetlegesen okozott sérelmekért. Miután elolvastuk és feldolgoztuk a hozzászólásokat, azonnal visszatértünk a tervezőasztalhoz” – olvasható a Twitteren keresztül kiadott közleményben.

 

 

Assassin's Creed Shadows

 

 

De mi a probléma? Ahogy a fentebbi képen is látható, a szobrocskán a videójáték főszereplőinek, Yasukénak és Naoenak a karikatúrája látható, utóbbi egy félig lerombolt torii-kapuról ugrik le. A képet hamarosan a nagaszaki Sanno szentély egyik oszlopának torii-kapujához társították, amely a város II. világháború végén végrehajtott amerikai atombomba-támadás után is állva maradt.

Japánban – amint arra a GryOnline munkatársai emlékeztetnek bennünket – ez egy nagyon jól felismerhető szimbólum, és a szobrocskán való használatát sokan sértőnek tarthatják, különösen karikatúraszerű karakterekkel kombinálva. Ugyanakkor a készítők bocsánatkérése valószínűleg pozitív fogadtatásra talál a japán játékosok körében.

Yasuke sisakjának és Naoe rejtett kardjának replikái továbbra is megvásárolhatók a PureArtsnál. Az Assassin’s Creed Shadows 2025. február 14-én érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re, és egy epikus akció-kaland történetet ígér, amely a feudális Japánban játszódik, ahol játékosként egy halálos shinobi bérgyilkos és egy legendás és hatalmas szamuráj harcos közül választhatunk.

Forrás: X, GryOnline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu