Három játék is milliós eladásokat ünnepel!

Mivel egy nap alatt három eltérő játék esetében is kerek eladási adatokat közöltek, célszerűnek tartottuk ezek összefoglalását.

 

A Konami és a Bloober Team közölte, hogy az október 8-án PlayStation 5-re és PC-re (Steam) megjelent Silent Hill 2 Remake digitális és lemezes értékesítései október 11-ére meghaladták az 1 milliót, így James Sunderland kalandjának modernizált változata egészen jó rajtot vett, bár azért arra kíváncsiak leszünk, hogy hosszabb távon a Team Silent túlélő horrorjának remake-jének teljesítménye milyen lesz. Mindenesetre a kezdet pozitív. Térjünk vissza rá 2025 elején.

Ha már túlélő horror, akkor ugorjunk egy másik címre a műfajban. A Capcom a Twitteren közölte, hogy a 2023. március 24-én PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam) és PlayStation 4-re, majd 2023. december 20-án a Mac-re, iPhone 15 Pro-ra és iPad-re is megjelent Resident Evil 4 Remake (ami tavaly ősszel a Separate Ways DLC-t is megkapta) már 8 millió értékesítésnél tart. Tehát kicsivel több mint másfél év (pontosabban 19 hónap) alatt érte ezt az eredményt Leon S. Kennedy nyugat-európai, RE Engine-re átültetett turnéja.

 

 

Végezetül pedig essen szó Josef Fares stúdiójának, a Hazelightnak a kitörően nagy sikereket elérő, csak kooperatívan játszható platformer-kalandjátékáról, az It Takes Two-ról is. A 2021. március 26-án PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Origin – ma már EA App), PlayStation 4-re és Xbox One-ra, majd 2022. november 4-én Nintendo Switch-re is megjelent It Takes Two már több mint 20 millió eladásnál tart. Legutóbb márciusban hallottunk értékesítési adatot: akkor még 16 milliónál tartott Fares sikeres játéka, úgyhogy hét hónap alatt ezt még 4 millióval meg tudta toldani a csapat. A játék életkorához képest ez nagyon jó eredmény.

 

 

Gratulálunk mind a három játéknak, bár a Bloober Team eredménye még nem valami fényes, viszont összevetve a Resident Evil 4 Remake eredményeivel nem is annyira problémás (hiszen másfél év alatt jutott el 8 millióig).

Forrás: Gematsu, Gematsu, PRTimes

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu