Új MI-élményen dolgozik a Samsung: könnyebb mobilhasználatot kapunk?

TECH HÍREK – A dél-koreai vállalat könnyebb használatot szeretne elérni a mesterséges intelligencia segítségével, szóval a Samsung is sok időt és pénzt fektet a technológiába.

 

A Samsung egy kicsit agresszívabb megközelítést alkalmaz a Galaxy MI-funkcióival, és ezzel próbál előnyben maradni a riválissal (Apple Intelligence) szemben. A mesterséges intelligencia a testreszabási opciókat, a kamera teljesítményét, és a multi-taskingot (egyszerre több feladat elvégzését) javította. Ennek ökoszisztémájának központjában a Galaxy AI van, ahol a folyamatos bővítésekkel próbálják a felhasználói élményt javítani.

Az ET News szerint a dél-koreai techóriás egy új MI-élményen dolgozik, amivel meg fog változni, hogy a felhasználók miképp használják majd a telefonjaikat. A Samsung azt szeretné, hogy ne kelljen folyton a beállítások menüben mókolni, és ezen könnyítsen a mesterséges intelligencia. Egy olyan funkció bevezetése van tervben, ami előre meg fogja becsülni a felhasználók szükségleteit az érintési pontok és a felhasználási minták jóvoltából, így megtanulja, hogy min változtatna vagy módosítana a felhasználó.

Ha a Samsung ezt meglépi, akkor ez hatalmas változás lenne, mert ezzel a felhasználói élmény módosulna, és a beállítások automatikusan módosulnának. A Bixby hasonlót kínál, bár itt hangutasításokkal változtathatunk a kért dolgokon, és ez kézi aktiválást igényel, majd meghatározott utasításokat kell megadni. Ehhez képest a mesterséges intelligencia funkciója fejlettebb lenne, mert pusztán a felhasználó és a telefon közötti interakcióra alapozva módosítana a beállításokon.

Ha a Samsung élménye sikeres és jól működik, akkor ez hatalmas forradalmat indíthat el, mert attól kezdve a többi mobilgyártó, és így az Apple is ebbe az irányba terelheti majd el a felhasználóit. A cégek gyorsan ki szokták adni az MI-s funkciókat (még akkor is, ha azok nem állnak még készen erre…), és emiatt a legtöbbször az optimálistól messze levő eredményt kapunk a kezeinkbe. Ezért reméljük, hogy a Samsung alapos és kifinomult tesztelés után bocsátja nyilvánosságra azt.

Mindenesetre ez felettébb izgalmasnak hangzik.

Forrás: WCCFTech, ET News

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu