Bejelentették a Blindfire-t: ha érdekel, milyen egy „dark shooter”, már ki is próbálhatod! [VIDEO]

A Double Eleven bemutatta első eredeti IP-jét, a játékosok pedig korai hozzáféréssel játszhatnak a Blindfire-rel PC-n és Xbox Series-en!

 

 

Az Xbox Partner Preview egy furcsa meglepetéssel rukkolt elő az adás során. A jelenleg a Red Dead Redemptiont PC-re portoló Double Eleven csapata bejelentette első eredeti IP-jét: a Blindfire-t. A többjátékos lövöldözős játék a műfaj rajongóit kívánja megszólítani egy különös felvetéssel: minden a közel sötétben történik. Ha ez a feltevés felkeltette az érdeklődésedet, akkor örömmel fogod tudni, hogy a játék már elérhető PC-re és Xbox Seriesre is, korai hozzáférésű verzióban.

A trailer (lásd lent) nagyjából összefoglalja, hogy mire számíthatunk a játéktól: a játékosok fény nélküli környezetben néznek majd szembe egymással. Legfeljebb a térképen megjelenő tükröződések, a robbanások vagy a karakterek képességeinek izzása által generált halvány megvilágításnak köszönhetően lehet érzékelni a többi játékos helyzetét. „Hamar rájöttünk, hogy a sötét környezet miatt a lövöldözős játékokra jellemző tervezési szabályok közül sok nem alkalmazható. Túlzásnak hangzik, de a világítás kikapcsolása mindent megváltoztat” – mondta Matt Dunthorne, a tervezés vezetője az Xbox Wire cikkében.

Amikor ugyanis elsütöd a fegyvered, a többi játékos tudomást szerezhet a helyzetedről.

Tehát itt fontos, hogy óvatos legyél, és a megfelelő időben kockáztass. „A gyilkosságok nem annyira a puszta ügyességről szólnak, hanem inkább a környezeti jelzések okos felhasználásáról” – folytatja Dunthorne. „Óvatosan mozogni, figyelmesen hallgatni és átgondolni, hogy milyen célpontot közelítsünk meg, valamint figyelembe venni, hogy ki leselkedhet az árnyékban, hogy téged is elintézzen. Ez egy egyedi kihívás, amely arra kényszerít, hogy másképp játssz.”

 

 

Blindfire

 

 

A Double Eleven számára ezért fontos volt, hogy olyan környezetet tervezzen, amelyet a játékosok könnyen átláthatnak (vagyis, inkább hallhatnak). „Ez nagy kihívás volt, de minden trükköt bevetettünk, hogy a körülötted lévő hangzásvilágot >>olvashatóvá<< tegyük, az egyes hangok elhelyezkedése és hangereje pedig mindenkor nagyszerűen érzékelteti, hogy mi történik a sötétben.”

 

A Blindfire korai hozzáférésű funkciói

 

A játékosok már most kipróbálhatják a játékot, hiszen a Blindfire már elérhető early access-változatban. Jelenleg a Double Eleven címében egy Bodycount nevű módot lehet játszani a barátokkal vagy véletlenszerű felhasználókkal. Ez abból áll, hogy öt körön keresztül gyilkosságokkal kell pontokat gyűjteni. Emellett a közösség kétféle fegyverrel vetheti bele magát a játékélménybe: a Mantis, egy erős és pontos pisztoly, valamint az Abolition, egy gyorsan elsüthető sörétes puska. „A győzelem a túlélés és a merészség közötti helyes egyensúly megtalálásáról szól” – teszi hozzá Dunthorne. „Az eredményjelző bármikor felborulhat, ami nagyon izgalmas meccseket eredményez.”

Forrás: Xbox Wire, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu