Dűne 3: Denis Villeneuve 12 éves időugrásról és meglepő fejleményekről számolt be

MOZI HÍREK – A Dűne 3 hamarabb a mozikba kerülhet, mint gondoltuk, mivel Denis Villeneuve nemrégiben felfedte, hogy már elkezdte írni a nagyon várt trilógia harmadik részét. A rendező új interjújában meglepő részleteket osztott meg a Dűne Messiás-ról, többek között azt is, hogy pontosan mennyi idő telik el a Dűne: Második rész eseményei után, és mikor tervezi leforgatni a folytatást.

 

Villeneuve 2021-ben az adaptálhatatlant adaptálta, amikor kiadta a Dűnét. Frank Herbert alapvető sci-fi regénye alapján készült film kritikai és közönségsikert aratott, valamint hat Oscar-díjat nyert. Villeneuve idén visszatért Arrakisra a Dűne: Második rész című filmmel, amely Herbert könyvének második felét dolgozta fel. A Második rész megjelenése után a rendező eredetileg azt nyilatkozta, hogy szünetet tart a franchise-ban, hogy egy új, eredeti filmen dolgozhasson. Azonban úgy tűnik, a szünet véget ért, és Villeneuve már gőzerővel dolgozik Herbert második könyvének, a Dűne Messiás-nak az adaptálásán.

A Deadline-nak adott interjúban Villeneuve jelentős részleteket osztott meg a készülő harmadik részről, amelyről megerősítette, hogy az utolsó lesz a sorozatban. „Jelenleg az írás fázisában vagyok” – kezdte a rendező. Villeneuve korábban arról beszélt, hogy a Dűne 3 forgatása 2025 végén vagy 2026 elején kezdődhet. Az új interjúban frissítette a projekt idővonalát, és megerősítette, hogy a forgatás célzott időpontja 2026.

Villeneuve azt is elmondta, hogy a Dűne 3 nem lesz közvetlen folytatása a történetnek, és 12 éves időugrást fog tartalmazni, lezárva Paul Atreides útját. A rendező kifejtette:

„A történet 12 évvel azután játszódik, ahol a Második rész végén hagytuk a karaktereket. Az útjuk, a történetük ezúttal más, és ezért mindig azt mondom, hogy bár ugyanabban a világban játszódik, ez egy új film új körülményekkel.”

A Dűne 3 „lezárja Paul Atreides történetét”

 

Annak ellenére, hogy váratlan időugrás történik, Denis Villeneuve megígérte, hogy a Dűne 3 továbbra is Paul Atreides történetére összpontosít. A két film alatt a közönség szemtanúja lehetett annak, ahogyan Paul, akit Timothée Chalamet alakít, átalakul a hatalmas Atreides-ház naiv fiából a fremenek befolyásos és manipulatív vezetőjévé, beteljesítve egy ősi jóslatot (de melyiket?). A rendező azt is megerősítette, hogy Zendaya visszatér Chani szerepében. És ami még izgalmasabb, Florence Pugh és Anya Taylor-Joy nagyobb szerepet kapnak a harmadik filmben. A visszatérő szereplőkről Villeneuve így nyilatkozott:

„Vissza kell térniük. Velük van a főszereplői gárda, amikor megtörténik. És több féreg lesz. Mit mondhatnék?”

Annak ellenére, hogy néhány változtatást eszközölt Herbert eredeti, különös történetén, kevesen tagadhatják, hogy Denis Villeneuve a Dűnét az elmúlt évek egyik legmaradandóbb és legszebb modern sci-fi filmes franchise-ává alakította. Maga a rendező számára az öröm abban rejlik, hogy tanúja lehet Paul Atreides útjának, mivel nem sci-fi történetként kezeli a Dűnét, hanem úgy véli, hogy a technológia háttérbe szorul a karakterekhez képest. Elmagyarázta:

„Tetszik az ötlet, hogy Paul Atreides szemén keresztül felfedezünk egy kultúrát, beleszeretünk ebbe a kultúrába… és ami először megérintett a könyvben, az az, hogy egy fiatalember képes egy másik kultúrában megszilárdítani az identitását, és megtalálni önmagát. Ez gyönyörű.”

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu