Slitterhead: terítéken három újabb karakter és egy helyszín

A Bokeh Game Studio több információt is megosztott az akció-kaland stílusból azért a szürrealitás talajára is bemerészkedő játékából.

 

Doni egy átlagos középiskolás diák, aki távolról sem vidám, de nem is igazán magányos. Viszonylag jómódú családban nőtt fel, és bizonyos távolságot tart a barátaival és a tanáraival. Gyakran látogatja a nyüzsgő bevásárló negyedben lévő játéktermet. Tri házvezetőnő, aki külföldről érkezett Kowlongba dolgozni. Minden háztartási munkában, különösen a főzésben jeleskedik. Éles intuícióval rendelkezik, és azt állítja, hogy tehetsége van ahhoz, hogy észrevegye az emberek viselkedésében rejlő finom eltéréseket, ami lehetővé teszi számára, hogy rejtett titkokat tudjon meg. Yin Yue az Echoes of Love Society (Szerelem Visszhangja Társaság) egyik vezetője. Ő felügyeli a tagokat a beteg, mozgásképtelen Mester helyett. Nagy tisztelet övezi a szervezeten belül, miközben a harcművészetek mestere is.

Doni aktív képességei: a Fatal Lance (végzetes lándzsa) egy vérből készült lándzsát formál, amely bármelyik ellenfelet képes átszúrni. Tartsuk lenyomva a Skill (képesség) gombot, hogy feltöltsük az erejét. A Revenge Guard során lenyomva tartása és az ellenséges támadások elviselése közben a felhalmozott sebzést lökéshullámként szabadítja fel. A common képessége a Curse Resist, ami eloszlat minden negatív hatást, és egy meghatározott ideig negligál minden új negatív hatást. Tri aktív képességei: a Sentry Thorns vért fogyaszt, hogy egy bokorszerű tárgyat hozzon létre. Ez automatikusan megtámadja a közelben lévő ellenségeket, felhívva a figyelmüket. A Bloody Knuckles hatása alatt a megtámadott ellenségeket vérzésre készteti. Emellett olyan hatása is van, hogy könnyebben elkábítja az ellenséget. A common képessége a Chrimson Chains: vérláncokkal köti magát egy ellenséghez, csökkentve az ellenség mozgási sebességét egy meghatározott ideig.

Az embert utánzó Slitterheadet úgy lehet leleplezni, ha vért permetezünk rá, ugyanis Hyoki vére mérgező nekik. A leleplezett Slitterhead megpróbálhat elmenekülni. Ne hagyjuk őket elmenekülni: üldözzük őket, támadjuk meg őket, majd szabadulunk meg tőlük. Ha túl messzire jutnak, használjuk a testek birtoklását biztosító képességet, hogy csökkentsük a távolságot. A Blood Jump lehetővé teszi a játékos számára, hogy gyorsan a levegőbe ugorjon, valamint támadjon. Egy jelölő jelenik meg a helyeken, amelyeket lábtámaszként lehet használni. Ez eltakarhatja, ha akadály van az útban. Vért lehet szívni a vértócsákból, hogy visszaállítsa a vérszintet (HP-t). Ezek akkor keletkeznek, amikor emberek vagy Slitterheadek sérülést szenvednek.

A vérveszteség miatt összeeső karakter halálközeli állapotban lesz, és megmenthető, ha még nem halt meg. Az újraélesztéshez menjünk a közelükbe, és tartsuk lenyomva az interakció gombot. Az újraélesztés után nagyon alacsony HP-juk lesz, ezért óvatosságra van szükség. Néha, amikor egy ellenség eltalálja, egy karjuk levágódhat. A levágott kar visszaszerezhető. Egy meghatározott idő elteltével a vér elfogyasztásával visszaállítható.

Az erős képességekkel rendelkező Rarity-khez képest a közönséges emberek korlátozott állóképességgel és támadóerővel rendelkeznek, ami hihetetlenül sebezhetővé teszi őket a harcban, ugyanakkor a Slitterheadeket egyetlen Rarity-vel is nehéz legyőzni, ezért a csatában kulcsfontosságúvá válik, hogy stratégiailag minél több ember birtokában legyünk, akik jelen vannak. Mivel a közönséges emberi testek törékenyek, kritikus helyzetekben egy másik ember megszállása által menekülhetnek a veszély elől. Emellett minden karakter rendelkezik saját, egyedi aktív képességekkel, amelyekkel a közönséges emberek is rendelkeznek (minden közönséges embernek ugyanazok a képességei). A Blood Popper egy megalvadt vérből készült bombát dob. Felrobban, ha eltalál valamit, és számtalan tűnyi vért szór szét egy területen. A War Cry felhívja a közelben lévő ellenség figyelmét. A figyelemfelkeltés után átvált egy másik testre, hogy meglepje az ellenséget, vagy időt nyerjen a gyógyulásra.

Végül szó esett az Echoes of Love Society pályáról is. Az újonnan alapított szervezet főhadiszállása, amelyet a hegyekben építettek, hogy ne keltsenek figyelmet. Tagjai papírok nélküli bevándorlókból, valamint anyagilag hátrányos helyzetű egyénekből állnak. A Mester vezetésével gyűltek össze, hogy közösségi életet éljenek együtt.

A Slitterhead november 8-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Epic Games Store), illetve PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu