PlayStation 5 Pro: multiplatform címek fellegvára lehet a félgenerációs frissítés? [VIDEO]

Bár nem egy teljesen új konzolról van szó (a processzor változatlan maradt, ugyanis az alap PlayStation 5-re készített játékokat is köteles futtatni), mégis lehet egy jó indok a vételre.

 

A Digital Foundry szerkesztői a heti podcastjük során beszélgettek a PlayStation 5 Pro-ról (legalább erről tudnak, ha már a Nintendo nagyon nem hajlandó a Switch-utód konzolról beszélni, pedig ennek lassan tényleg itt lenne az ideje), és szerintük egyfajta „nukleáris opció” lehet a multiplatform játékok számára, ha azok átlag alatti, gyenge PC porttal rendelkeznek (bár nem teljesen multiplatform játékról van szó, az Until Dawn Remake is ilyen, mert ebben mintha elfelejtették volna működésre bírni a sugárkövetést; erről beszámoltunk korábban).

Szóval a PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) felskálázó lehet az, ami miatt talán kifejezetten hasznos megoldás lehet a PlayStation 5 Pro, ugyanis nagy eséllyel sokan ezt fogják hasznáni az eddig látott AMD FSR (FidelityFX Super Resolution) helyett. Csak a teljesítménnyel kapcsolatos aggodalmak miatt maradhatnak az AMD felskálázóján a Sony mesterséges inteligencia-alapú megoldása helyett (például a 120 Hz-es módok során).

A játékok a PSO-val (nem Phantasy Star Online) szaggatnak PC-n, de jobb eredményre képesek konzolokon, és emiatt ténylleg korrekt választásnak bizonyulhat a PlayStation 5 Pro, hiszen ha a teljesítmény korrekt marad, akkor a PSSR eddig bemutatott prezentációi alapján elég jó képminőség marad, és emiatt nem kell attól tartani, hogy csalódást keltő vizualitást kapjunk. Már írtunk arról, hogy a Final Fantasy VII Rebirth esetében tűnik kimagaslóan nagy előrelépésnek a képminőség, hiszen az alap PlayStation 5-ön a Performance módban finoman szólva is kissé randa volt a Square Enix játéka…

A PlayStation 5 Pro november 7-étől lesz kapható a boltokban. Errefelé 800 eurót (tehát minimum 320 ezer forintot) kell majd fizetni érte, ám aki Blu-ray meghajtót és/vagy függőleges állványt szeretne, ezen felül további költségekkel számoljon, mert ezek nem képezik a csomag részét.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu