Bevallotta a Bloober Team, hogy régen „sz*r játékokat is készítettek”, de tanultak belőle és azóta sokat fejlődtek

„Néhány elég szar játékot készítettünk korábban.” – ismerte el a Bloober Team. A Silent Hill 2 Remake alkotói szerint mostanra túlléptek a középszerűségen, és folyamatosan fejlesztik a horror formulájukat.

 

Sok játékos azért nem bízott a Bloober Teamben, amikor a Silent Hill 2 Remake elkészítéséről volt szó, mert a lengyel stúdió korábbi címei nem voltak mindig kiemelkedőek. A múltban olyan játékokat fejlesztettek, mint a Layers of Fear (2016), az Observer, a Blair Witch vagy a The Medium 2021-ben. Mindegyiknek megvoltak az erényei és hibái, de nem tűntek ki a horror műfajban. Azonban a Konami túlélőhorror játékával megváltozott a sorsuk, amely történetük eddigi legfontosabb része lett.

A Bloober Team társrendezője egy nemrégiben adott interjúban elismerte, hogy korábbi játékaik vegyes kritikákat kaptak, bár ezek szükségesek voltak ahhoz, hogy fejlődjenek és kiteljesedjenek a horror műfajban. „Szeretnénk megtalálni a saját helyünket, és úgy gondoljuk, hogy meg is találtuk. Most már csak fejlődni akarunk ezzel. A fejlődés módja bonyolultabb, de egyben organikus is,” mondta, majd példaként említette első horror videojátékukat.

„Mint ahogy a 2016-os Layers of Fear-rel is, a stúdióban azt mondták: ‘Oké, néhány elég vacak játékot csináltunk korábban, de képesek vagyunk fejlődni,” mondta Jacek Zieba, a Bloober Team rendezője és producere korábbi munkáikról. Hozzátette, hogy jelenleg kizárólag a horror műfajra koncentrálnak, és különösen a túlélőhorrorra, mint például a jövő évben érkező Cronos: The New Dawn. „Horror céggé akarunk válni. Egy olyan csapatot állítottunk össze, amely szereti a horrort. Szóval nem lesz könnyű számunkra váltani más műfajokra, és nem is akarjuk ezt,” magyarázta Wojciech Piejko, rendező és tervező.

 

A Bloober Team még több Silent Hill játékot szeretne készíteni

 

A stúdió szerint a Silent Hill 2 Remake sikere nem véletlen. A remake három nap alatt több mint egymillió példányban kelt el, ami tökéletes indok arra, hogy a Bloober Team továbbra is részt vegyen a franchise játékainak fejlesztésében. A stúdió elismerte, hogy nyitottak arra, hogy további remake-eket vagy akár új Silent Hill játékokat is készítsenek, miután a Silent Hill 2 pozitív fogadtatása mind az eladások, mind a kritikai visszajelzések tekintetében kiváló volt.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu