Az Apple saját maga szivárogtatta ki az M4 MacBook Pro konfigurációit?

TECH HÍREK – A cupertinói vállalatra mostanában kissé rájár a rúd, ugyanis eddig az alapmodellel kapcsolatban szivárogtak az információk, most pedig a drágább modell is eljutott a közönség elé nemhivatalos formában.

 

A kisebb, 14″-os (35,56 cm) M4-es MacBook Pro is kiszivárgott. A Redditen Yunseok-12 osztott meg egy képet arról, hogy mit talált a Google képkeresőjében, és kiderült, hogy az alapmodellbe is több memóriát ehet tenni. A link hitelesnek tűnik, és bizony a lenti képen láthatjuk, hogy az Apple weboldaláról származó információk vannak. Azaz maga a cég szólta el magát elég durván.

 

New M4 MacBook
by inmacbookpro

 

Szóval 10 magos CPU-t és GPU-t kapunk, a tárhely pedig 512 GB vagy 1 TB lehet. A memóriában van viszont pár opció: 16 GB-ot vagy akár 28-at is kérhetünk a laptopba. Szóval alapból 16 gigányi RAM van a készülékben, holott épp az Apple volt az, aki foggal-körömmel védte, hogy 8 GB RAM elég a jobb memóriakezelés miatt. Tehát mégsem…? A válasz valószínűleg az alcímben van: „Built for Apple Intelligence.” Tehát miközben a Windows 11-ben a Copilot miatt 16 GB RAM a minimum, így itt az Apple mesterséges intelligenciája miatt kényszerülhetett a cég a memóriabővítésre.

A linket hiába próbáljuk meg most begépelni, ugyanis az Apple is észrevette a hibát, ugyanis az M3-as laptopokra irányít át. Amúgy a 10 magos CPU és GPU mellett a 16 GB RAM és az 512 GB tárhely pont az a konfiguráció, ami néhány orosz YouTube-os kezei között landolt. Az általuk elvégzett Geekbench 6 tesztek alapján az egymagos és többmagos pontszámok esetében a laptop jobb eredményt el az M4-es iPad Pro-nál (holott abban is ugyanaz az SoC, azaz rendszerlapka van).

A 14″-os M3, M3 Pro és M3 Max MacBookok ezüst és űrszürke színben is kaphatóak, a 16″-osok pedig csak űrfeketében. Ezért nem hülyeség, hogy az M4-esnél űrszürkét írnak. A bejelentés valószínűleg november elsején lesz.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu