Hiába Yoko Taro köszönete, a Square Enix eltávolítatott egy vele kapcsolatos archívumot!

A japán kiadó kissé érthetetlen módon áll hozzá a NieR alkotójának munkájához kötődő rajongói archívumhoz, holott Yoko Taro nem ellenkezett ennek hallatán…

 

A Gamesradar számolt be arról, hogy az Accord’s Library, ami a NieR és az azt megelőző Drakengard epizódjainak történetéről szóló weboldal volt, kényszerből leállt. A weboldalnak van egy Discord-szervere is, és ezen olvashatjuk a búcsúüzenetet, és ha röviden kell válaszolni, mindez a Square Enix ügyvédeinek köszönhető:

„Kedves rögzítők és az Accord Library megfigyelői. Az elmúlt néhány év örömünkre szolgált, de sajnálattal kell tájékoztatnunk titeket, hogy a Square Enix jogi csapata kapcsolatba lépett velünk és néhány privát kommunikáció után, a felvázolt követelmények alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy az Accord’s Library-nek a hónap végéig be kell zárnia kapuit. Bár szomorúak vagyunk, hogy mennünk kell, tiszteletben kell tartanunk a jogi csapat kívánságát.

A könyvtár és a galéria a következő 2 hétben nyitva marad, és hivatalosan október 31-én zár. Reméljük, hogy a jövőben is együtt tölthetjük az időt veletek és más rajongókkal a Discord-szerverünkön keresztül, amelyet nyitva kívánunk tartani. Az Accord’s Library teljes tanácsa nevében őszintén köszönjük a támogatást és a barátságot az évek során. Reméljük, hogy továbbra is használni fogjátok a Discordot, bár megértjük, ha itt elválnak útjaink. Szívünk legmélyéből örökké hálásak leszünk mindenkinek, aki önkéntes munkát végzett, hogy segítsen felépíteni az Accord’s Library-t olyanná, amilyen volt. Köszönjük minden átírónknak, fordítónknak, és legfőképpen nektek, hogy kitartottatok mellettünk. Vigyázzatok magatokra odakint. Dicsőség az emberiségnek,” írja a búcsúüzenet.

2021 óta futott a site, ahol artwork képek, hírek, háttértörténet, és sok manga és novella beszkennelve megtalálható volt. Az árazás és a megjelenési dátum is fel volt információként tüntetve, és a weboldalon olyan anyagok is voltak, amelyek már hivatalosan el nem érhetőek (rajongói fordítások). Lényegében Yoko Taro munkásságát dolgozták fel. Ő kb. fél éve meglátogatta az oldalt, és nem hogy kritikus hangnemet nem ütött meg, hanem megköszönte a rajongók munkáját! Egyetlen képet akart eltávolíttatni az oldalról (ahol az arca is látható volt), és ez meg is történt.

Yoko Taro nem a Square Enix teljes munkaidős alkalmazottja, és ezért valahol érthető, hogy letöröltetik az archívumot, de azért ez kissé túlzás.

Forrás: PCGamer, GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu