Project Ekur: milyen Halo-játékon dolgozik a Certain Affinity? [VIDEO]

Bár a 343 Industries nemrég nevezte át magát Halo Studios-szá (erről beszámoltunk részletesebben már), eközben egy másik stúdió is foglalkozik Master Chieffel.

 

Az egész a 343 Industries alatt kezdődött. Náluk készült a Project Tatanka. Ezt a projektet egy battle royale módként tervezték, de a stúdió végül leállította az egészet, és átadta a Certain Affinity-nek, ami átnevezte Project Ekurrá, és átültette a játékot az Unreal Engine 5-re. Ez egybe is esik a Halo Studios váltásával, hiszen a stúdió ejtette a Slipspace Engine-t (ezt használja a Halo Infinite), hogy az Epic Games technológiáján több Halo-projekt is készülhessen.

A Project Tatankát 2022-ben törölte a 343 Industries, ami már ekkor elkezdte felfedezni az Unreal Engine 5-öt mint a Halo jövőjét. Kb. ugyanekkor döntött a Certain Affinity a projekt átnevezéséről. A 343 Industries nem sok rálátással rendelkezett a Project Ekurra. A lent beágyazott videó forrása szerint a Certain Affinity átportolta az Unreal Engine 5-re a Project Tatankát, míg egy másik forrás szerint egy kimenekítős lövöldözős játékká változott a projekt (tehát el kell jutni egy adott pontra a pályákon a küldetés teljesítése után, hogy sikerrel járjunk).

Az Ekur fájlja továbbra is létezik a Halo Studios adatbázisában, ami azt jelenti, hogy ez a projekt továbbra is aktív fejlesztés alatt állhat, és ez lehet az egyike azon projekteknek, amiről a stúdió beszélt az átnevezésekor. A Certain Affinity helyzete is megváltozott időközben, ugyanis a Keywords Studios felvásárolta a texasi csapatot, és egyszerre több projekt áll náluk fejlesztés alatt. Ezek egyike tehát a Project Ekur lehet, ha a stúdió nem hagyott fel a fejlesztésével.

Mindez még nem hivatalos, de lehet, hogy a Halo ezen projektje továbbra is készül. Vagy battle royale lesz, vagy nem. Mindenesetre a Halo Studios is készül ezzel-azzal, de ezekről valószínűleg a 2025-ös Xbox Games Showcase-ig (júniusban) nem fogunk hivatalosan semmit sem hallani.

Forrás: Reddit

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu