God of War: mégsem remasterekre számíthatunk Kratos múltjából?

Egy erre utaló jel szerint ugyanis nem nagyobb szabású projektekkel kell számolni, így a God of War első részei nem biztos, hogy remasterekben fognak részesülni.

 

A Redditen bukkant fel, hogy a PlayStation 5-ön böngészve a PlayStation Plus fül frissítést kapott, hogy könnyebben navigálhassunk azokhoz a játékokhoz, amelyek elérhetőek a Sony előfizetéses szolgáltatásán. Az egyik változás az volt, hogy a klasszikus, emulált címeket rendszerekre lebontva elkülönítették, és mindegyik játékhoz egy ikont rendeltek hozzá. Ez tehát a PlayStation Plus Premium-előfizetők számára a fontos, ugyanis a legdrágább PlayStation Plus-kategóriában érhetőek el a retro játékok, amelyek nem nagyon bővülnek olyan nagy tempóval, holott a Sony-nak hatalmas belsőleg fejlesztett kínálata van, amelyből meríthetne…

A PlayStation 2-es szekcióban egy görög korszaki Kratos ikon látható, holott a kategóriában egyetlen God of War sem található. Ez azt jelenti, hogy nem lesznek remasterek (pedig ki tudja, hogy erre mekkora kereslet lenne), hanem egyszerűen annyival intézheti el a Sony, hogy fogja a két játékot, majd bedobja a PlayStation Plus Premiumba Kratos első két kalandját. Ezt a menetrendet korábban egy másik játékkal kapcsolatban láthattuk már… melyikről is van szó?

Regina, a Dino Crisis főszereplője volt az ikon, és később a Capcom játéka felbukkant a PlayStation Plus Premium kínálatában (nem is olyan régen, ráadásul…), de itt azért eltelt két év, mire a Capcom PS1-es játéka felbukkant a Sony szolgáltatásán. (Bele sem merünk gondolni, hogy mi telt ennyi időbe… az emuláció, a jogi engedélyek?) Ugye nem lesz ez Kratos esetében ennyire lassú folyamat?

Mindez még nem hivatalos, de ezzel a korábbi pletykák értelmét vesztették. Akkor ugyanis azt írtuk, hogy a God of War görög korszakából remasterek születhetnek, de így ezt el lehet felejteni. Ehhez a Sony-nak sokkal több erőforrást kellene invesztálnia a Santa Monica Studio korábbi címeinek felújításába, és jelenleg erre sok esélyt nem is látunk.

Forrás: Reddit

Kratos appears on PlayStation Plus Premium key art

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu