Miért nincsenek motorok a GTA 3-ban? Négy évvel később jött a válasz!

Tommy Vercetti motorra pattanhatott, ellentétben Claude Speeddel, de miért hiányoztak a motorok a GTA 3-ban? A választ a GTA Liberty City Stories kézikönyvében találhatjuk meg.

 

A GTA 3 megjelenése igazi forradalmat hozott a játékipar számára, hiszen a Rockstar Games megteremtette a nyitott világú játékok új szintjét. Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy Liberty City-be látogattunk, hiszen a New York-i paródiaként is ismert város 2005-ben visszatért a GTA: Liberty City Stories című játékban.

Ekkor három évvel korábbra utaztunk az időben, mint a Claude Speed és Tommy Vercetti által vezérelt események. Most már motorokra is felpattanhattunk, ami az előző részben szigorúan tilos volt. A fejlesztők azonban nem hagyták figyelmen kívül ezt a kérdést, és megpróbáltak magyarázatot adni arra, hogy miért váltak elérhetővé a kétkerekű járművek – ám a választ a játék kézikönyvében kellett keresni.

 

Miért tiltották a motorokat Liberty Cityben?

 

Ha kinyitottuk a GTA: Liberty City Stories PSP-verziójának dobozát, a játékleírás mellett találhattunk egy újságkivágást a Liberty Tree című városi lapból. Az egyik cikket Gaylord Morrisen írta, és azzal a sokkoló címmel indított, hogy „A motorok gyilkolják a gyerekeket: be kellene tiltani őket, állítja egy nyomásgyakorló csoport”. A cikkben a következő sorok olvashatók:

„Egy új lobbi csoport a kétkerekű járművek betiltására törekszik városunk utcáin. A néhány évvel ezelőtt Liberty City-ben sikeresen bevezetett kerékpártilalom mintájára a Biztonságos és Jóváhagyott Autók Felhasználói Csoport (GUASA) az utóbbi hetekben kampányol a motorok betiltásáért a városban.”

„Fagyos statisztikákat idéznek fő érvként, bár néhányan úgy vélik, hogy ezeket kitalálták. A GUASA szóvivője a Liberty Tree-nek elmondta: ‘Évente több ember hal meg motorbalesetben, mint természetes halállal. A motorok a városunk legnagyobb gyilkosai, és be kell őket tiltani.’ Hozzátette: ‘Ha a város nem lép közbe, nekünk, az embereknek kell megtennünk az első lépést. A motorosok megpróbálnak mindannyiunkat megölni, ezért a GUASA szerint itt az ideje visszavágni. Minden motoros mostantól jogos célpont: felszólítjuk a polgárokat, hogy dobálják le ezeket a gyilkosokat a motorjaikról.’”

A cikket egy Verr motorozás közben ábrázoló fotó illusztrálta, és megemlítette, hogy a GUASA csoportot a Maibatsu Corporation of America nagylelkű adománya alapította, ami kezdi megvilágítani, honnan származott a hirtelen érdeklődés a motorok eltüntetése iránt. A terv működött, és a propaganda elérte célját 1998-ban, hiszen a GTA 3-ban egyetlen motor sem található az egész térképen.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu