PlayStation 5-re igyekszik 2003 egyik PS2-es remekműve?

Már több mint 21 éve, hogy megjelent ez a játék (ráadásul PS2-exkluzívként, ugyanis nem bukkant fel Xboxon, GameCube-on vagy PC-n), és ma már nem biztos, hogy sokan emlékeznek rá, de a Sony tervezhet valamit vele.

 

2016-ban kezdte a Sony a PlayStation 4-re átültetni a PS2-es katalógus néhány nagyobb címét. Nagyobb felbontás, stabilabb teljesítmény és trófeatámogatás jellemzi ezeket a címeket. A baj csak az, hogy a PlayStation 5-ön néhány játék gyenge teljesítményt mutat fel az emulátorban, holott egy PS5-nek csuklóból futtatnia kellene ezeket a címeket (az Emotion Engine és a PlayStation 5 APU-ja között ég és föld a különbség…). A PS1-es játékok esetében pedig abszolút felfoghatatlan, hogy miért ilyen gyér a kínálat, és azokat a címeket tényleg tökéletesen működésre kellene bírni…

A Sony nemrég hozta el a Siren-t (Forbidden Siren-t) a PlayStation 5-re és a PlayStation 4-re. Eredetileg PS4-re is elérhető volt, de újra kiadták az új emulátorral és egy platina trófeát is kapott. Ezt követheti egy, még 2003-ban megjelent PS2-es cím, a Primal (hazánkban az 576 Konzol tette címlapra még a 2003 januári lapszámon). Ezt a játékot nemrég a Sony eltávolította a PlayStation 5-ös PlayStation Store-ról, ami logikus, ugyanis a PS5-ön felettébb sok grafikus glitch volt látható a Sony Computer Entertainment Cambridge játékában (ez később Guerrilla Cambridge néven futott; az eredeti MediEvil fejlesztőit 2017 januárjában zárták be).

Ezek a PS2-es játékok általában a PlayStation Plus legdrágább előfizetői szintjén, a PlayStation Plus Premiumban érhetőek el. Mostanában több pletyka is felbukkant ezzel a kategóriával kapcsolatban; a minap arról számoltunk be, hogy mi történik a God of War körül, ugyanis Kratos felbukkant egy olyan helyen, ahol korábban a Dino Crisis főhősnője, Regina tette, majd ő fel is jutott a Sony szolgáltatására.

A Primal tehát hamarosan felbukkanhat a PlayStation Plus Premium kínálatában, de még nem tudjuk, hogy mikor.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu