Az NCSoft káoszban: négy játék törölve, leépítések és átszervezés a túlélés érdekében

Az iparág nehéz helyzetben van, és még egy sikeres játék sem garantálja a túlélést. Ezt tapasztalja most az NCSoft is, amely a Throne and Liberty és Guild Wars fejlesztőjeként jelentős átszervezést hajt végre, hogy elkerülje a további pénzügyi veszteségeket. A dél-koreai cég az elmúlt negyedévek pénzügyi veszteségeire reagálva bejelentette, hogy négy játék fejlesztését leállítja, és több dolgozóját elbocsátja.

 

Egy nemrégiben adott interjúban Taek-Jin Kim és Byung-Moo Park társelnökök kijelentették, hogy ezek a drasztikus lépések szükségesek ahhoz, hogy a cég ne váljon „krónikusan veszteséges vállalattá.” Az átszervezési terv részeként a vállalat meg nem határozott számú dolgozót bocsát el, és ösztönzi az önkéntes nyugdíjazásokat. Ez a döntés a folyamatos pénzügyi veszteségek miatt vált szükségessé, amelyek már „kezdték aláásni az NCSoft eredeti kreativitását és önfejlesztő szellemét.”

A legmegdöbbentőbb lépések közé tartozik több, már évek óta fejlesztés alatt álló projekt törlése. Az NCSoft egyik képviselője megerősítette, hogy négy cím fejlesztését leállították: Project M, egy interaktív thriller, amelyet 2022-ben jelentettek be; Battle Crush; Miniverse; és Doguri Adventure.

 

Négy belső stúdió kiválik az NCSoft-tól

 

A leépítések és törlések mellett az NCSoft bejelentette, hogy négy belső stúdió kiválik a cégtől, és önállóan folytatják munkájukat. Az NC AI az AI-technológia fejlesztésére összpontosít majd, míg a Studio X, Studio Y és Studio Z saját szellemi tulajdonaikkal dolgoznak tovább, mint a Throne and Liberty, az MMO-lövöldözős Project LLL, és a valós idejű stratégiai játék Tactan.

Az átszervezést hivatalosan egy rendkívüli közgyűlésen fogják megerősíteni november 28-án, amelynek eredményeként a stúdiók szétválása várhatóan 2025. február 1-jéig befejeződik. Az NCSoft ezzel a lépéssel reméli, hogy megfordítja pénzügyi helyzetét, és visszaszerzi helyét a versenyképes videojáték-piacon.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu