The Last of Us Part II Remastered: már most megkapta a PlayStation 5 Pro-támogatást! [VIDEO]

A Naughty Dog játéka így az egyik első cím lett, ami már most támogatja a Sony félgenerációs, még meg sem jelent konzolját.

 

A The Last Of Us Part II Remastered kapott egy nagyobb frissítést, ami az 1.2.0 verziószámot kapta. Ennek legnagyobb újítása a PlayStation 5 Pro támogatása. Egy új renderelési módot (Pro) kapott a játék, ami ki tudja használni a PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) felskálázót. Az új Pro mód 1440p felbontásban renderel, amit a PSSR felskáláz 2160p-re (4K-ra), miközben igyekszik 60 FPS frame rate-en futni. A Performance és a Fidelity renderelési módok (tehát a teljesítményorientált, illetve a látványra törekvő opciók) továbbra is elérhetőek maradnak, és az alap PlayStation 5-höz képest simább élményt és magasabb frame rate-et biztosítanak, ha a PlayStation 5 Pro-n játsszuk azokat. Ehhez azért nem fog ártani egy izmosabb kijelző is, ami például nem csak 1080p-t és 60 Hz-et tud.

Több hibát is kijavítottak. Volt egy olyan bug, ami nem nyitotta meg a trófeákat, ha a PlayStation 4-es elmentésünket importáltuk, és volt egy érdekes glitch, ami során Abby teste eltűnt, ha a bónusz kosztümök között váltottunk. A játékmenetben a The Tunnels pályán egy olyan bugot tapasztalhattunk, amiben Dinát egy plusz alkalommal megragadják, miközben a metróalagútban igyekszik menekülni. Ez is megszűnt.

A No Returnben egy olyan bug szűnt meg, miszerint a kábító bomba nem hatott pontosan a játékos kábítási statisztikáira. Néhány fegyveres gyilkosság nem volt megfelelően követve a játékos eredményeiben, ha két ilyen gyilkosság között lopakodással intézett el néhány ellenfelet. A shivvel elkövetett kivégzések sem voltak pontosan számolva. Ezt is orvosolták. Volt egy hanghiba: a háttérzene nem haladt úgy, ahogy kellett volna a speedrun közben (On Foot). És a könnyeb hozzáférési opciókban is vannak módosítások. A The Tunnels pályán a zárt szoba kódja egy bug miatt nem mindig volt megszerezhető a jobb hallgatási lehetőségeket elősegítő Enhanced Listen módban, és a No Returnben a Gambit által meghatározott ellenségek nem voltak megfelelően azonosítva, a nagy kontrasztot lehetővé tevő módban (High Contrast mód). Végezetül több nyelvben is pontosítottak a lokalizációban.

A PlayStation 5 Pro november 7-étől lesz kapható.

Forrás: WCCFTech, Naughty Dog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu