Rayman visszatérhet?! Jó hírt kaptunk a klasszikus platformjáték-szériáról

Mind a Ubisoft Montpellier, mind a Ubisoft Milan „megkezdte a Rayman márka felfedezésének szakaszát”…

 

 

A Ubisoft tulajdonában több olyan klasszikus játék is van, amely annak idején népszerű volt, de jelenleg nincs friss címük, vagy legalábbis nincs olyan, amely méltó lenne az örökségükhöz. Ha te is azon nem kevés játékos közé tartozol, akik egy új Rayman-játék megjelenésére várnak, akkor jó hírünk van, ugyanis a francia cég hivatalossá tette terveit, miszerint „felfedezik a Rayman-márkát”. A platformer franchise utolsó fővonalbeli darabja a Rayman Legends volt – egy kiváló játék a műfajban.

Néhány órával ezelőtt derült ki, hogy a Prince of Persia: The Lost Crown mögött álló csapat feloszlott. Ám nem küldték el őket. A stúdió tagjai átkerültek a Ubisoft számára más fontos projektekhez. Az Insider Gaming értesülései szerint a fejlesztőket három játékra osztották szét. Ezek közül az egyik az ősidők óta készülő Beyond Good and Evil 2, mások pedig a következő Ghost Recon játékon dolgoznak.

 

Rayman visszatérése valósággá vált

 

A harmadik projekt azonban, amelyről azt pletykálják, hogy a fejlesztés korai szakaszában van, egy Rayman remake. A Ubisoft most a Kotakunak adott nyilatkozatában jelezte, hogy a franchise visszatér. A francia cég szóvivője elárulta, hogy a montpellier-i és milánói stúdiók megkezdték az első lépéseket a franchise jövőjének meghatározására.

„Örömmel erősítjük meg, hogy a Ubisoft Montpellier és a Ubisoft Milan a közelmúltban megkezdte a Rayman márka felfedezésének fázisát” – kezdi.

„A projekt még korai stádiumban van, és további részleteket egy későbbi időpontban fogunk megosztani”. Az eredeti játék alkotója, Michel Ancel állítólag tanácsadóként vesz részt a projektben. „Mint a Rayman márka megalkotója, Michel Ancel-lel konzultálunk, hogy biztosítsuk az univerzumon belüli konzisztenciát” – zárul a közlemény. Hogy az IP bármelyik videójátékának remake-je lesz-e az új cím, azt egyelőre nem erősítették meg, de az 1995-ös Rayman-klasszikus modern újragondolásáról lehet szó, ami az egyik legfontosabb játék volt a műfaj történetében.

Forrás: Insider Gaming, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu