Mekkora siker lehet a Call of Duty: Black Ops 6 Game Passon? Megszólaltak az elemzők!

Ám a Call of Duty: Black Ops 6 online sikere „az eladások visszaesését” is eredményezhet, figyelmeztet az egyikük…

 

 

A Call of Duty: Black Ops 6 azonnali megjelenése a Game Passon valószínűleg több millió új előfizetőt eredményez majd – vélik elemzők. A GamesIndustry.biz több vezető elemzőt is megkérdezett arról, hogy szerintük milyen hatással lesz a megjelenés a Game Pass előfizetésekre. Habár a válaszok eltérőek voltak, a konszenzus szerint a növekedés milliós nagyságrendű lesz.

Piers Harding-Rolls, az Ampere vezető játékelemzője a kiadványnak elmondta, hogy szerinte a Black Ops 6 megjelenése a Game Pass Ultimate előfizetők számának 10%-os növekedését fogja eredményezni. Ez körülbelül 2,5 millió új regisztrációt jelent.

Megjegyzi azonban, hogy ezek „jó része” nem teljesen új Game Pass-előfizető lesz, hanem valószínűleg a Game Pass Core vagy a Game Pass Standard előfizetésekről váltanak, amelyek közül egyik sem kínálja a Black Ops 6-ot a megjelenés napján.

A Wedbush Securities ügyvezető igazgatója, Michael Pachter elmondta, hogy szerinte az Xbox akár 3-4 millió új Game Pass Ultimate előfizetést is kaphat a Black Ops 6 megjelenése miatt, de figyelmeztetett, hogy körülbelül 6 millióval kevesebb „hagyományos” eladást is jósol a játékból (mivel számos meglévő Game Pass Ultimate előfizető is játszani akar majd vele).

Pachter szerint az üzlet „összességében jó a Microsoft és a fogyasztók számára”, de megjegyezte, hogy „a szalagcímben az fog szerepelni, hogy »a Call of Duty eladások csökkentek«”.

Harding-Rolls hozzátette, hogy bár papíron a Black Ops 6 Game Pass Ultimate-hez való csatolása a játék eladásainak csökkenését eredményezné, a játék live service-jellege miatt az Xbox inkább abban reménykedhet, hogy a Game Pass játékosok egy részét arra ösztönzik majd, hogy több pénzt költsenek mikrotranzakciókra.

„Kétségtelen, hogy a legújabb Call of Duty hozzáadása drága lesz, legalábbis kezdetben, a Microsoft számára” – mondta a GI.biz-nek. „A Call of Duty azonban egyre inkább egy olyan live service-játék, amely elsősorban a játékon belül erősen monetizálódik.”

„A Microsoft a prémium teljes árú játékeladásokat egy nagyobb közönségért cseréli el, akiktől aztán a játék közben lehet még bevételekre szert tenni.”

A játékosok már most letölthetik a Black Ops 6-ot az október 25-i megjelenés előtt. A játék Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4 és PC platformokra lesz elérhető a Microsoft Store-ban, a Battle.net-en és a Steamen, valamint a Game Pass Ultimate és a PC Game Pass szolgáltatásokon.

Forrás: GamesIndustry.biz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu