Elon Musk három szóval küldte el a Blade Runner 2049 készítőit a bús fenébe!

MOZI HÍREK – A Tesla vezérigazgatója egyszerre pimasz és gyermeteg, dafke válasszal vágott vissza, miután Alcon Entertainment szerzői jogsértéssel vádolta meg.

 

A 3DJuegos néhány nappal ezelőtt számolt be arról a panaszról, amelyet Elon Musk és a Tesla ellen nyújtottak be, mert állítólag a Blade Runner 2049 védett képkockáit használták fel legújabb futurisztikus ötletük, a „robotaxi” reklámozásához. A sci-fi film producerei minden lehetséges módon el akarták határolni magukat a Twitter tulajdonosától. Mostanra pedig megérkezett Musk válasza.

 

Egy háromszavas válasz

 

Ahogy elképzelhetjük, Musk nem éppen diplomatikusan válaszolt. Az X-en, azaz a Twitteren keresztül a dél-afrikai üzletember három szóban fejezte ki, mennyire lenézi Denis Villeneuve filmjét: „Ez a film szar volt.” Egy kissé furcsa kijelentés annak fényében, hogy Musk nagyra értékeli Ridley Scott eredeti művét.

A Variety emlékeztet, hogy Muskot, Teslát és a Warner Bros.-t azzal vádolják, hogy a BR 2049 jeleneteit, amelyeket az Alcon Entertainment készített, engedély nélkül használták fel a Tesla legújabb kampányában. Az Alcon állítása szerint Musk cége mesterséges intelligencia által készített képeket használt, amelyek a sci-fi film jeleneteit ábrázolták, annak ellenére, hogy az Alcon kifejezetten megtagadta a képek felhasználását.

Nem világos, hogy ez az ügy meddig fog eljutni, de Hollywoodban sokan megnyilvánultak minden AI-hoz kapcsolódó témában. Scarlett Johansson pere is példa, amelyben azt állította, hogy a ChatGPT „kísértetiesen hasonló” hangot használt, mint az övé. Jelenleg a Blade Runner 2049 elérhető a Max-on és a Netflixen.

A Blade Runner 2049-et nagy bukásként tartják számon, de sokak szerint a sci-fi egyik legjobb folytatása, ami tiszteletet ad az eredeti műnek, és megmutatja Denis Villeneuve rendezői tehetségét. A történet középpontjában egy új Blade Runner, K tiszt (Ryan Gosling) áll, aki egy ősi titkot fedez fel, amely társadalmi káoszhoz vezethet.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu