Steam Deck: később merül le a készüléked, ha feltelepíted az új SteamOS-t!

STEAM DECK HÍREK – A SteamOS 3.6.19 a Valve-tól javíthat az akkumulátorhasználaton, így nem kell annyira hamar töltőre dugni a handhed PC-t.

 

A Steam Deck az egyik legismertebb handheld PC-vé vált, de azért szoftveresen ez a készülék sem volt tökéletes (semmi sem az). Ezért a Valve gyakran frissítgeti a SteamOS-t (ami Linux-alapú), és most itt van a 3.6.19-es verzió. Például kijavítja azt a hibát, miszerint bizonyos helyzetekben a frame rate-korlátozó nem műkdik megfelelően, vagy bizonyos bootolás során a hangkimenet torzzá válhat. Javult a stabilitás, több életminőség-javító funkció jött, de az egyik érdekesség abban rejlik, hogy bizonyos microSD-kártya használat során jobban használja a Steam Deck azt. Néhány SanDisk microSD-kártyát nem ismert fel a Steam Deck, és ezt kijavították.

Az LCD-s Steam Deck könnyebb terhelés (pl. böngészés) során akár 10%-kal jobb élettartammal bír, mielőtt az akkumulátor lemerülne. A tuningolási opciókba is belenyúltak, ha valaki az overclocking iránt érdeklődne. A Steam Deck OLED (ami eddig is jobb akkumulátorhasználattal bírt) pedig utolérte az CD modellt, mert a Windowsos Bluetooth-drivert is támogatja.

Hogyan lehet feltelepíteni a legújabb SteamOS-t? Ez nem nehéz: automatikusan megtörténik, ha hálózatra van kötve és alvó módban van, de ha kézileg frissítenénk, irány a beállítások, majd a rendszer opció, és ott bökjünk a frissítéskeresésre. Ha talál egyet, a készülék letölti és feltelepíti azt. Ha nem találja meg, ellenőrizzük az internetkapcsolatunkat, illetve azt is, hogy nem installáltuk-e már fel a SteamOS 3.6.19-et.

Úgyhogy a Steam Deck szoftveresen folyamatosan fejlődik. Hardveresen erre még ne számítsunk. Írtunk már arról, hogy a Valve nem tervez évente minimális frissítésekkel újabb modelleket kiadni, hanem csak akkor fog újgenerációs modellel jelentkezni Gabe Newell cége, ha hardveresen jelentős fejlődés következik be, és ezt talán az AMD Ryzen Z2 Extreme APU-ja hozhatja el. Ezt használja majd a Lenovo Legion Go is, amiből egyszerre három új modell is jöhet.

Forrás: PCGamer, Valve

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu