Call of Duty: Black Ops 6: egy országban technikailag be is tiltották! [VIDEO]

Bár hivatalosan még nem hallani arról, hogy ez az ország banhammere lecsapott volna, mégis erre utaló jeleket hallhatunk.

 

Az AP hírügynökség számolt be arról, hogy Kuvait lényegében betiltotta az idei Call of Duty-t, bár a kormány nem nyilatkozott róla, és nem is ismerte el azt. Viszont a Microsoft alá tartozó Activision bejelentette, hogy a Call of Duty: Black Ops 6 megjelenését nem hitelesítették az országban: „Minden kuvaiti előrendelést törlünk és visszatérítünk a vásárlás eredeti helyére. Továbbra is bízunk abban, hogy a helyi hatóságok meggondolják magukat, és lehetővé teszik a kuvaiti játékosok számára, hogy élvezhessék a Black Ops sorozat ezen teljesen új élményét,” mondta az Activision.

A betiltás nem véletlen: a játékot az 1991-es Öbölháború korszakába tették. Ezt 1990-ben indította el Irak azzal, hogy megszállta Kuvaitot. Bár a játék erősen kitaláció, a megjelenés előtti anyagokban sok valódi felvételt alkalmaztak az archívumokból, így febukkant George H. W. Bush, Bill Clinton, Margaret Thatcher, Colin Powell, illetve Saddam Hussein is ebből a korszakból. Ám nem mindenki írja le az akkori eseményeket (pláne, ha éppen ott éltek és átélték ezeket…):

„A játék blokkolására irányuló lépés színpadiasnak tűnhet, mert az emberek megtalálják a módját, hogy megvásárolják, ha tényleg akarják, akár VPN-en keresztül, akár a feketepiacon fizetnek prémium árat. Ami ennél sokkal érdekesebb, az a hatóságok motivációja, hogy blokkoljanak egy olyan játékot, amely Kuvait számára traumatikus időszakban, az Öbölháborúban játszódik. Kuvaitnak a mai napig nehézséget okoz a történelemnek ez a konkrét pillanata, jóban-rosszban,” mondta a The New Arabnak egy helyi játékelemző.

Az Activision korábban a Call of Duty: Modern Warfare 2-ből eltávolította a No Russian pályát az orosz verzióban, és a Call of Duty: Black Ops Cold War egyik videójából kinyeste a Tiananmen-teret (utalás az 1989-es Tiananmen-téri vérengzésre, amit a Kínai Kommunista Párt elkövetett). Csakhogy most egy teljes játék épült fel egy, számukra érzékeny esemény köré…

Forrás: PCGamer, AP, The New Arab

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu