Hideo Kojima – A legújabb játék vajon nem Metal Gear vagy Silent Hill témájú lesz?

Hatalmas meglepetést – és örömet – okozott az, amikor Andrew House és a Sony bejelentette, hogy a Kojima Productions újjászületik a Sony kezei között. Viszont találgatások tömkelege lépett fel az új játékkal kapcsolatban, amely PlayStation 4-re készül eme pillanatban is. (Aztán később érkezik egy PC port is. Xbox One-os megjelenésre nincs sok esély.)

Valami teljesen új lesz ez, tehát nem egy korábbi franchise folytatása. Ebből kiindulva azt is mondhatnánk, hogy egy új IP készül, amelyhez a Sony bátran nyújt segítséget, feltéve, ha Kojima ezt kéri.

Mi pedig csak találgatni tudunk, hogy végül mit is lesz képes a japán zseni és csapata összehozni. A jövő évi E3-on talán már be is jelentik, hogy mi születik éppen a stúdióban – úgy tűnik számunkra, hogy jövőre a Sony kettőzött erővel fog a Microsoftnak visszaütni.

Már csak egyetlen kérdés maradt idénre a Kojima-Sony felállással kapcsolatban: ezt mióta tervezték? Láttuk már Hideót találkozni Mark Cerny-vel (aki ráadásul a PS4 struktúráját is létrehozta), plusz a minap hallottunk egy olyan kommentet a Sony-tól, miszerint bármikor bővítik a SCE Worldwide portfólióját. Hm…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)