Cenzúráz a Blizzard!

Egy újabb aggasztó műveletet hajtott végre egy fejlesztő. Amit a Capcom már meglépett, egy szomorú standard kezdete lehet, mert most a Blizzard tette meg ugyanezt. Cenzúráz. De mit is?

Az Overwatch névre hallgató multiplayer shooterükben az egyik karakter, a játék szerint 26 éves, gyorsan mozgó Tracer Over the Shoulder póza lesz cenzúrázva. Ezt lehet a hír alatti képen látni – az a probléma, hogy a fenekével pózol.

Ez a játék fórumának egyik felhasználójának, Fippsnek (akitől a kép is származik) nem tetszett, mert szerinte „ez nem vicces, ez nem buta, semmi köze nincs ahhoz, hogy ő egy gyors gyilkos, mindössze egy női szexszimbólummá degradálja Tracert”, hozzátéve, hogy ez a mozdulat inkább Widowmakernek állna jól.

A topic már harminc oldalnál tart a hír írásának pillanatában, szóval egyfajta botrányt robbantott ki Fipps megnyilvánulása. Erre a topicra még Jeff Kaplan, az Overwatch direktora is válaszolt azzal, hogy a Blizzard ki fogja venni ezt a mozdulatot a játékból, hogy „mindenki erősnek és hősnek érezze magát ebben a közösségben”. A Kaplan szerint könnyű döntés tehát már hatással lesz a végleges játékra, hiszen már volt egy alternatív mozdulatuk Tracernek.

Az Overwatch május 24-én jön PS4-re, X1-re és PC-re.

ps4pro-az Overwatch-Tracer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu