Andreas Behring Breivik: „A PlayStation 2 kínzóeszköz”!

Nem hittük volna, hogy ezt valaha is mondani fogjuk a régi feketéről, de hivatalosan is kimondták egy országban a Sony másfél évtizednél is korábban bemutatott konzoljáról, hogy az bizony kínzóeszköz!

Andreas Behring Breivik, aki még 2011-ben két támadásban összesen 77 embert gyilkolt meg, beperelte a norvég államot, mert szerinte emberi jogait sértették meg azzal, hogy egy PS2 volt a cellájában, miközben van már kettővel újabb is a piacon. Állati bánásmódot emleget, de a PS2-n túl a mikróban melegített étel minőségét, a hideg kávét, és a műanyag étkezőeszközöket is problémaként hozta fel a mondat elején használt jelző alatt.

A norvég bíróság ítéletet is hozott: egyrészt Breiviknek tartozik a norvég állam 330 ezer norvég koronával (~11.12 millió forinttal), mivel „az embertelen és megalázó bánásmód tilalma alapvető érték egy demokratikus társadalomban. Ez még akkor is igaz, ha terroristákkal vagy gyilkosokkal való bánásmódról van szó.”

Persze Breivik ellen is ítéltek, ugyanis azt is kiemelte a gyilkos, hogy a privát életéhez való jogát is megsértette az állam, illetve az egészségi állapota is romlott, de ezeket nem sikerült bizonyítani.

Mondjuk ha borzalmas játékokat kapna, akkor valamennyire megértenénk Breiviket, de nem esett szó arról, hogy mik vannak ott a konzolban!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)