Folytatás készül A mestergyilkos Jason Statham-féle remake-jéhez

MOZI HÍREK – Charles Bronson főszereplésével készült annak idején egy egész korrekt bérgyilkosfilm Michael Winner rendezésében, amelyből aztán a hollywoodi trendek nyomán el is készült az erősen felejthető (és happy endesített – broáf) Jason Statham remake.

Meg is érkezett az első kép hozzá, amelyen Jessica Alba és Jason Statham néznek gondterhes, ámde reménykedő arccal a szebb jövőbe.

Másodszor is broáf: az eredeti filmben Charles Bronson egy teljesen kiégett, rideg, normális párkapcsolatokra képtelen bérgyilkost alakított, aki egy prostituáltnak fizetett, hogy szex előtt/után előadja az agyhalált, hogy mennyire hiányzik neki és szereti hősünket. Ez volt egyébként a Winner-féle „The Mechanic” legerősebb történeti szála.

A Simon West által rendezett remake (az első rész) egyébként egy bérgyilkosról és annak a tanítványáról szólt, amely kapcsolat a játékidő folyamán kissé elmérgesedett. A rendkívül „kreatív” és roppant sallangmentes folytatás (Mechanic: Resurrection) ezzel szemben azt ábrázolja, miként próbál a Jason Statham által alakított Arthur Bishop nyugodalmas, gyilkolás-mentes életet élni, amelyet viszont felbolygat egy felelőtlen és meggondolatlan úr azzal, hogy elrabolja barátnőjét. (Feltehetően Jessica Alba itt már nem a Bishop által fizetett prostit alakítja.) Bishop-nak így először is meg kell mentenie élete szerelmét, másodszor pedig rákényszerül arra, hogy három lehetetlennek tetsző küldetést hajtson végre.

Az eredeti Winner-film ilyen szintű meggyalázását már nem vállalta magára Simon West sem, helyette a 2001-es Csajok a csúcson-t(!) és a 2008-as A hullám című filmet dirigáló Dennis Gansel ült a rendezői székbe.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)