PS4 NEO: elszólta magát az AMD?

A PlayStation 4 újabb/frissebb kiadásáról rengeteg pletykát hallottunk már, illetve az AMD is itt-ott burkoltan utalt a rövidtávú terveikben is új megoldásokra. Nos, most a kettő között megint mintha lenne egy egyenes vonal…

A hír alatti képen van egy csendes utalás. A jobb felső sarokban említenek egy ilyet, hogy „új, részben egyedi üzlet 2H 2016 során”. (Azaz 2016 októbere és 2017 márciusa között.) Lehetne ez a Nintendo NX is, amit ha nem is az E3-on, de az idei Tokyo Game Show-n tuti be fognak mutatni, ami ugye még hazai talaj is lenne a Nintendonak. De mi van, ha ez mégis a Sony-ra utal?

Mindegyik PlayStation modell újrakiadott slim változata kisebb, modernebb technológiát használt, és a PS4-gyel is valószínűleg ez fog történni, hiszen 2013-ban még 28nm-es technológiát alkalmaztak a konzolhoz – a 14-es eszméletlenül megdobta volna a konzol árát.

Az új technológia, ami az AMD műhelyeiben nemsokára arra vár, hogy implementálják új hardverekbe, a 14nm-es FinFET APU lenne, amelyben nyolc Zen Lite mag lenne egyenként 2.1 GHz-s órajellel. Így a PS4 NEO-ban tehát nem biztos, hogy Jaguar alapú CPU dohogna, míg a Polaris GPU úgy 15-20%-kal lenne gyorsabb a mostani grafikai chipnél. A pletykák még arról szólnak, hogy a Polaris órajele 911 MHz lenne, míg a mostani PS4 GPU-ja 800-on megy.

Hisszük, ha látjuk – a Sony még az év során biztosan be fogja mondani a frankót.

ps4pro-AMD_Growth_Strategy

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu