George Lucas nélkül készül az Indiana Jones 5!

MOZI HÍREK – Elég furcsán és nem túl pozitívan alakult George Lucas és az általa irányított Lucasfilm viszonya azóta, hogy 2012-ben a Disney megvásárolta a céget. Mindenki (maga az Lucas is) úgy gondolta, hogy a nagy öreg azért az üzleti tranzakciótól függetlenül azért továbbra is aktívan részt vesz majd a Lucasfilm birtokában lévő franchise-ok elkészítésében. A Star Wars: Az ébredő Erő bemutatója után röviddel azonban fény derült rá, hogy hiába is próbálta tanácsokkal ellátni az új elnök, Kathleen Kennedy által felállított stábot, gyakorlatilag magasról tettek az ötleteire.

Mindezen tények tükrében tulajdonképpen már nem is olyan meglepő David Koepp forgatókönyvíró nyilatkozata, akit a Collider magazin kérdezett meg róla, hogy George Lucas vajon részt fog-e venni az Indiana Jones 5. körül folyó munkálatokban.

“Amennyire tudom, nem. Nincs semmiféle kapcsolatom vele” – nyilatkozta.

Az Indiana Jones filmeket gyakorlatilag Steven Spielberg és George Lucas találták ki közösen. Lucas volt az, aki előállt a film ötletével, Spielberg pedig a sztori életre keltését felügyelte rendezőként. Lucas a sorozat eddigi összes részénél rész vett a történet kitalálásában, majd producerként a gyártásban is. Úgy tűnik azonban, hogy a Disney ezúttal sem tart igényt a szakértelmére.

Az eddig ismereteink szerint az Indiana Jones 5. továbbra is Steven Spielberg rendezésében és a rövidesen 75. életévébe lépő Harrison Ford főszereplésével forgatják majd le, de ideje lenne már tényleg kicsit igyekezni vele, mielőtt már csak egy tolókocsis régész kalandjairól tudnak filmet készíteni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)