A Disney-nek 50 millió dollár biztosítást fizethetnek Carrie Fisher halála miatt

MOZI HÍREK – Amikor a Disney vezetősége eldöntötte, hogy újraindítja a Star Wars gépezetet, úgy látszik, mindenre felkészültek, ami a Star Wars ikonikus sztárjait illeti. Jól is tették, hiszen az 1977-ben indult eredeti Star Wars trilógia főszereplői már nem fiatalok, bármi megtörténhet velük. Harrison Ford például először a Star Wars: Az ébredő Erő forgatáson szenvedett egy elég komoly balesetet egy rosszul záródó ajtó miatt, később pedig lezuhant a repülője, amit ő maga vezetett. Nagy szerencséje volt mindkét esetben, hiszen Ford mindkét balesetet élve megúszta.

Sajnos Carrie Fisher már nem élte túl azt a tragikus szívinfarktust, amely a múlt héten, egy repülőútján történt.  sokkal azután következett be, hogy a Star Wars 8 forgatása lezajlott, így azt a filmet már nem érintette a szomorú esemény. Viszont annál inkább befolyásolta a szintén tervezési fázisban lévő Star Wars 9 történetét, amelyben Carrie Fisher szintén szerepelt volna, így a Disney minden idők egyik legdrágább életbiztosítását kaphatja meg.

Az ItstheVibe.com nevű honlap szerint a Disney-nek konkrétan 50 millió dollár üti majd a markát Carrie Fisher halála miatt, aki múlt kedden hunyt el. A Disney arra az esetre kötötte a biztosítási szerződést, ha Carrie Fisher

Mivel a színésznőre vonatkozó biztosítása arra az esetre vonatkozott, ha Carrie Fisher nem tudja bármilyen okból eljátszani mindhárom filmben Leia hercegnő szerepét, így egyértelmű volt, hogy jár a cégnek a juttatás. A Lloyds of London nevű biztosító cég egyéb jutalékokat is ígért a „nagy sikerű személyekre vonatkozó veszélyekre” amelynek saját állításuk szerint igazi szakértői – ezeket pedig mind ki kell fizetniük a szerződés szerint, így jött ki az ötvenmilliós összeg.

A Star Wars 8-at 2017 decemberében mutatja be a Disney és bár a forgatás már lezajlott, az utóforgatási munkálatok még hátravannak – ezeket az év elején forgatják majd le. Carrie Fisher minden jelenetét felvették és nem világos, hogy szükség lett-e volna rá az utóforgatásnál. Állítólag a Star Wars 8-ban sokkal nagyobb szerepe lesz majd, mint az előző filmben, a 2019-es Star Wars 9-ben pedig még többet szerepelt volna.

Bár a Star Wars 9 sztorija természetesen már nem változik, ugyanakkor a Star Wars 9 teljes forgatókönyvét újra kell írni – bár ezek még csak pletykák és még senki sem erősítette meg hivatalosan. Mindenesetre a következő Star Wars film Carrie Fisher utolsó szereplése a filmvásznon – egyúttal karrierje szomorú betetőzése is.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)