Titkos üzenetet tartalmaz a Nintendo Famicom Mini

A kódban rejlik az igazság.

Tavaly jelent meg Japánban a Nintendo Famicom Mini, amit a nyugaton NES Classic Edition néven ismerhettünk meg. A kicsi konzolok előre telepített, nem bővíthető játéklistával érkeztek a boltokba, a retrólázban pedig igen gyorsan elkapkodták a törpekonzolokat a vásárlók.

A Redditen felfedeztek a konzol emulátorjának forráskódjában (ne feledjük: nem kazetákkal működik a rendszer!) egy kis üzenetet, ami magyarul így hangzik:

„A hanafuda kapitány beszél. Az emuláció indul: 3, 2, 1… ebbe a kis gyöngyszembe számtalan órát, könnyeket és munkát öltünk. Arra kérlek, hogy maradjon tiszta ez a hely és ne tegyél tönkre mindent! Üdvözlettel, a hanafuda kapitány.”

Mit is jelent a hanafuda? Ez egy utalás a Nintendo múltjára: amikor ez a cég létrejött, először hanafuda kártyákat gyártott. Ettől független okos húzás a nagy N részéről egy ilyen üzenetet eldugni a konzolban.

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)