Mit lehet tudni a Mad Max: A harag útja folytatásairól?

MOZI HÍREK – Amikor a Mad Max: A harag útja (filmkritikánkat itt olvashatjátok )a mozikba került 2015 májusában, egy igazán különleges nyári meglepetés volt, amely nem csak kritikai sikert ért él, illetve a kasszáknál is jól szerepelt, hanem hat darab Oscar-díjat is bezsebelt. Ugyanakkor ezek után sem tudni, hogy már régóta pedzegetett folytatás, a Mad Max: The Wasteland mikor kerül mozikba, az azonban biztos, hogy ez egyhamar nem fog megtörténni, lévén a rendező: George Miller (aki a klasszikus filmeket is rendezte) kifejtette, hogy először kisebb filmeket szeretne rendezni, mielőtt a Mad Max apokaliptikus világába visszatér. Tom Hardy, az új főszereplő pedig azt is elárulta, hogy a folytatás sorsa egyelőre nincs eldöntve, és halványlila segédfogalma sincs, hogy mikor lesz belőle egyáltalán valami.

A Collider akkor kérdezgette Tom Hardy-t, amikor a TCA Winternál a vadonatúj tévésorozatát, a nálunk is Tabu néven, az egyik kereskedelmi adón vetített sorozatát promózta. Hardy egyébként még abban sem olyan biztos már, hogy a videójátékokból ismerősnek csengő „Wasteland”  egyáltalán megmarad-e.

„Ja, hát annyi biztos, hogy három filmre írtam alá szerződést. Már csak az kérdés, mikor lesz belőle valami. Még abban sem vagyok biztos, hogy Wasteland lesz-e a címe, mert ezek a címek állandóan változnak. De az biztos, hogy tervbe van véve egy másik Mad Max projekt.” árulta el a színész a riportereknek.

George Miller állítólag egyszerre két folytatáson is dolgozik, viszont az biztos, hogy Charlize Theron Furiosa nevű karaktere kimarad a folytatásból. Azt viszont meglebegtette, hogy Max és Furiosa egy másik folytatásban még találkoznak, azt viszont nem, hogy erről az utóbbiról mit lehet még tudni. Maga Tom Hardy sem tud semmit egy folytatás történtéről sem, de azt hozzátette, hogy ő is nagyon kíváncsi rá és alig várja, hogy ismét Max poros bőrdzsekijébe bújjon.

„Tényleg szeretném már én is tudni, mi lesz a folytatásban. Mad Max sokkal több, mint egy filmsorozat, igazi mitológia, amelybe nagyon sok mese belefér. George Millerrel kapcsolatban az a csodálatos, hogy Maxről és Furiosáról is újabb történeteket kreált, már csak az a nagy kérdés, hogy végülis melyik karakterre koncentrál majd. Tényleg már csak arra várok, hogy csörögjön végre a mobilom, és már hallhassam George Millertől, hogy „ok, kapd fel a bőrdzsekit, nyomás ki a sivatagba, aztán csináljuk.” Imádok George-al dolgozni, és azt is nagyon csípem, hogy ennyire mély ez az egész mitológiája a Mad Max filmeknek. Hatalmas élmény egy olyan művésszel dolgozni, aki mellette még filmkészítő is.”

Egyébként még tavaly szeptemberben írtunk róla, hogy bejelentették: a Mad Max: A harag útja folytatásának előprodukciós munkálatai elkezdődtek Ausztráliában.  és arra lehetett számítani, hogy a forgatás 2017-ben kezdődik, de ezt végül sem a stúdió, sem a rendező nem erősítette meg. A Mad Max: A harag útja egyébként 154 milliót kaszált az USA-ban és 378.8 milliót világszerte, miközben a forgatási költségek 150 millióra rúgta. Arról a „kisebb projektről”, amelyet George Miller rendez még nincs semmilyen infó.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)