Nagy jövőt jósol egy piackutató a Nintendo Switchnek

Ekkora számot még mi sem gondoltunk volna a másfél hónap múlva elstartoló handheld/konzol hybridnek.

A DFC Intelligence közölte a számításait, amiből azt tudtuk meg, hogy a Nintendo Switchnek nem kevesebb mint negyven millió eladást jósolnak 2020 végéig, amivel huszonhat millióval lépne túl a Wii U-n, aminek már befellegzett (bevallottan a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lesz a „függöny-le” játék annak a konzolnak).

A DFC főnöke, David Cole szerint a kezdeti időszakban még gyenge eredményeket fog a Switch felmutatni, mivel kevés nyitócím és kicsi készlet lesz. „Várhatóan nagy lesz az igény a konzolra, és a nagy kérdés az lesz, hogy vajon képes lesz-e egy nagyobb közönséget magához csábítani az idei karácsonyi időszakban. A Switch impozáns hardver, amiben megvan a potenciál, hogy egy sokkal nagyobb piacot tudjon megcélozni. Ezzel szemben a kevés szoftver és a Nintendo utóbbi gyenge teljesítménye az új termékeivel arra késztetett minket, hogy előrejelzésünket konzervatívvá tegyük,” mondta Cole.

Cole-lal abban egyet lehet érteni, hogy a karácsonyi időszakon áll vagy bukik a Switch sorsa: ha akkor képes lesz alaposan lábra állni a hordozható konzol, talán a third-party támogatás (khm, EA) is megnőhet a Switch irányába.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)