Áldott legyen a konzol!

Magyarország új szentsége egy konzol lett.

Az orosházai nyugdíjas klub megszentelt egy konzolt, mégpedig egy Xbox One-t, ugyanis látván a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálatnál már sikert aratott Microsoft konzolt, az otthoni klubban is szeretnének egyet. Emiatt be is nyújtottak egy pályázatot a konzol megvásárlására, amit elfogadtak, így húshagyó kedden már meg is szentelték az Xbox One-t.

„A jó hangulatú alkalmon Ördög Endre igazgató-lelkész, Dávid Zoltán polgármester és Lázár Zsolt esperes is megjelent. Lázár Zsolt áhítatát követően Isten áldását kérte az egyesület munkájára és az új játékra,” írja az evangelikus.hu.

Két dolgot szűrnénk le ebből: egyrészt a videojátékokkal való foglalkozás nem fiatalság-bolondság kérdése, másrészt pedig ilyet is ritkán látunk, hogy az egyház áldását adja egy olyan eszközre, amit nem nagyon szoktak az idősek használni, tisztelet a kivételnek (ebben az esetben az orosházaiaknak).

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)