Miért lépett le az Assassin’s Creed kiötlője a Ubisofttól?

Patrick Desilets megosztott velünk egyet s mást.

Desilets a Gameology-nak adott interjújában ezt mondta:

„A legnagyobb problémám egy szervezetben az, hogy én voltam a piramis alján vagy esetleg a közepén is. Én csináltam az interjúkat, és politikai hazugságokkal kellett előállnom, miközben olyan kommenteket és döntéseket kapok, amiket mások hoztak meg, mivel ha egy nagy szervezet része vagy, az egész csak kompromisszumokról szól. Kreatív rendezőként nehéz úgy élni, hogy mások hozták meg a döntéseket, miközben ott ültem a kamera előtt, és mivel nem vagyok jó hazudozó, nem bírtam tovább csinálni,” mondta Desilets.

„Ekkor rájöttem, hogy ha egy nagy franchise-ot hozol létre, akkor azzal pénzt is keresel olyanoknak, akiket nem érdekelsz. Szóval azt mondtam, hogy elég volt: ha egy új Assassin’s Creedet csinálnék, az nekem, a quebec-i és montreali srácoknak szólna,” tette hozzá. Most egy kisebb csapatot vezérel – a Panache jelenleg 24 tagos és az év végére is csak 30 (!) fősre bővülne, miközben az Assassin’s Creed II-n 800-an dolgoztak. A kisebb csapat bár lassabb munkával jár, de így mindenki ismeri a másikat.

Desilets az 1666: Amsterdamról is nyilatkozott még úgy is, hogy annak fejlesztése jelenleg fel van függesztve – közben visszaszerezte a jogokat a Ubisofttól: „Az az én játékom, és a bennünk rejlő ördögről szól – mi mind jó emberek vagyunk, de néha nem. Miért van ez? Ez egy nemzetközi probléma. A kultúránkban ott van az ördög szimbóluma, és ezt akarom megtámadni – mi a Panache-kel ezt meg fogjuk valósítani.

Kicsit úgy érződik, hogy bosszújáték lehet a kulisszák mögött az 1666.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu