Ubisoft: sikeres 2016-os üzleti év

A franciák pénzügyi eredményei biztatóak.

236,7 millió euró profitot generált a Ubisoft az előző üzleti évben, ami abszolút rekord lett a cégnek. Ez az eredmény 40,7%-kal több az előző évi adathoz képest. Az eladásokban is pozitív a mérleg: 4,7%-kal nagyobb eredményt mutathatott fel a Ubisoft, és ebből a felét a digitális értékesítés tette ki – a 2015 április-2016 március időszakban ez még csak 32% volt, úgyhogy a digitális útvonalon megy előre a Yves Guillemot vezette cég. A régebbi játékokból is többet adtak el: 26%-ról 44%-ra emelkedett ennek az aránya, ami egy ilyen régi kiadónál érthető is.

41%-ot az eladásokból a PlayStation 4 tett ki, bár ez 1%-kal kisebb eredmény az egy évvel korábbi adathoz képest. Ezt elvette az Xbox One, ami 26-ról 27%-ra nőtt. A prev-gen konzolpáros, a PS3 és az X360 12-ről 7%-ra zsugorodott, míg a PC 14-ről 18%-ra gyarapodott. A mobil a resztli a maga 7%-ával.

131,2%-os (!) emelkedés a játékosok „gyakoribb befektetésében” (mikrotranzakciók, DLC-k, season passok, előfizetések), és egy 26,7%-kal nagyobb aktív havi felhasználói bázis is a Ubisoft eredményeit fémjelzi.

Valamiért értjük, hogy miért akarja a Vivendi átvenni a hatalmat a Ubisoft felett…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)