Ennyit kell fizetnie azon fejlesztőknek, akik nem használják a Steam Greenlight-ot

A Steam Directet igénybe vevő fejlesztőknek a zsebükbe kell nyúlniuk.

Korábban már írtunk arról, hogy a Steam Greenlight utódja, a Steam Direct használata 100 és 5000 dollár közötti költséget igényel a fejlesztőktől, hogy így kigyomlálják a „kamu” játékokat. A Steam blogján pedig feltűnt egy helyesbítés: száz dollár, tehát úgy 30 ezer forint a költség, viszont visszakaphatják a fejlesztők.

Eközben a Trading Card kártyás rendszert is egy picit átfaragták Gabe Newellék: olcsón értékesített játékokat akarnak így kilőni a Steamről, ahol a legtöbb bevételt a játékosok kártyacserélgetéseiből szerezték: kiadtak több ezer kódot, hogy aztán botokkal farmoljanak kártyákat és ezáltal zsebre vághassanak egy kis lóvét. Ilyesmire nem nagyon lesz innentől lehetőség.

A Steam Direct érkezése, illetve a Store algoritmusának módosítása így a játékosok elől elrejti a „szemetet”, és csak olyan játékok kerülnek előtérbe, amik „megérdemlik, hogy rájuk vessünk egy pillantást”.

(Egyik szerkesztőnk ettől függetlenül háromszáz forintért megvett egy olyan játékot (?), aminek háromezer achievementje van. Na, valószínűleg az ilyen címek kerülnek kalamajkába…)

(Forrás: VG247)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)