Monster Hunter World: ártani fog az eladásoknak a PC-s port? [VIDEO]

Több platform… gyengébb eladási adatok?

A SuperData ipari elemző cég szerint a január 26-án PlayStation 4-re és Xbox One-ra megjelenő Monster Hunter World eladásai romlani fognak, mivel a PC-s port el lett halasztva őszre… holott ez a rész a franchise történetében az első rész, amit kifejezetten a nyugati közönségnek szán a Capcom. Az előző, többek között 3DS-re és PC-re is megjelent címekről ezt nem mondhatjuk el (pedig a széria már 40 milliós összeladásnál jár a 2004-es rajt óta!). Miért is?

„A platform az elsődleges faktor, de egy másik ok is van – a sorozat korábbi részei arra ösztökélték a játékosokat, hogy személyesen összegyűljenek és közösen játsszanak. Ez nem nagyon valósul meg a sűrűn lakott Japánon kívül,” mondta a VentureBeatnek Carter Rogers, a SuperData egyik senior elemzője, aki a trailerek nézettségéből, a rájuk való keresésekből kiindulva az első hónapban 300-600 ezer digitális eladást jósol a Monster Hunter Worldnek.

„A 600 ezret már sikernek kezelném. Ezek nem olyan nagy számok az AAA címekhez képest, de ez még mindig egy niche, elvont sorozat Japánon kívül.” Rogers szerint az, hogy a PC-s verzió legalább fél évvel később jön, a játékosoknak több lehetőséget kínál más játékokból, és ez leronthatja az eladásokat. „A Koei Tecmótól a Nioh februárban jött ki PlayStation 4-re, majd novemberben PC-re. Az első hónapban a PC-sek mindössze a játékosok 28%-át hozták össze annak, amit a PS4-esek. Ezzel szemben a Bandai Namcotól a Dark Souls III PC-s portja néhány héttel a konzolos verziók után érkezett, és ott ez a szám 40%.”

Tehát a nagy időkülönbség árthat a későbbi port(ok)nak. Ezzel nem nagyon tudunk vitázni, van benne valami. Addig is íme az így készült a Monster Hunter World videósorozat első része, ami a Concept (Koncepció) címet kapta. Többek között Ryozo Fujimoto (producer), Kaname Fujioka (felelős és művészeti rendező), és Yuya Tokuda (rendező) nyújt betekintést a kulisszák mögé. A sorozat hetente kap új részt.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu