Eltiltás a videójátékoktól: van-e értelme?

Miközben az Egyesült Államokban próbálnak itt-ott jogi úton fellépni az állítólag a videojátékok okozta erőszak ellen, Donald Trump, az USA elnöke továbbra is vasvillával üldözi a játékokat…

Néhány napja beszámoltunk arról, hogy Donald Trump bevezetne egy korhatár-besoroló rendszert (az ESRB és az MPAA ezúton küldi üdvözletét…), és az is szóba került, hogy az egyik állam szenátora 10%-os adót vetne ki az erőszakosnak titulált játékokra. A Twitteren az NBC Newsnál dolgozó Peter Alexander arról írt, hogy az elnök a videojáték-ipar öltönyöseivel a jövő héten találkozni fog, hogy folytatódjon az iskolai biztonsággal kapcsolatos vita, ami a Florida állambeli Parklandben történt lövöldözés miatt tört ki.

A Chicago Tribune arról ír, hogy egy tizenhat éves, Illinois államban élő tinédzsert jogilag eltiltották az erőszakos videojátékoktól, miután azzal fenyegetőzött, hogy iskolai lövöldözést fog végrehajtani a Roselle Lake gimnáziumban, ahová jár. A srác egy fotót tett fel a Snapchatre, amin az látható, hogy egy erőszakos játékkal játszik (nem, nem került megemlítésre, hogy MIVEL is játszott…), és az volt a komment rajta, hogy „mindannyian fogjátok be az iskolai lövöldözéssel kapcsolatban a szátokat, vagy én fogok egyet csinálni”.

A tinédzsert védő ügyvéd szerint ez csak egy vicc volt, de ő is kiemelte, hogy rossz viccről van szó. A házkutatás során fegyvert nála nem találtak. Robert Anderson, a bíró azzal büntette meg a fiatalembert, hogy határozatlan ideig szobafogságba került, a szülei elkobozták a telefonját, illetve nem játszhat erőszakos videojátékokkal. „Annyit Mario Kartozhatsz, amennyit akarsz,” mondta Anderson.

Kérdés: van-e ennek az egésznek értelme? Simán megveheti mondjuk a Doomot a PlayStation Networkről. Digitálisan. Aztán letörölheti a PlayStation 4-éről, hogy ne bukjon le. Ilyen bírói határozatot is ritkán látunk…

Forrás: Twitter, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)