Több fogyott a Call of Duty: Black Ops IIII-ből mint a Red Dead Redemption 2-ből!

Két elemző cég is közölt eredményeket, és mindkettő a Treyarch játékát hozta ki győztesnek a Rockstaré helyett.

Az észak-amerikai piacot kutató NPD közölte az októberi adatokat, és ahogy eddig minden hónapban, most is több eladás volt mint egy évvel korábban. 1,53 milliárd dollárt (!) költöttek a fogyasztók szoftverre/játékokra, ami 73 (hetvenhárom!) százalékos növekedés a 2017 októberi számhoz képest!

Az októberi hónapban bár kicsit unfair összevetni a korábban megjelent Call of Duty: Black Ops IIII-et a hónap végén kijött Red Dead Redemption 2-vel, de mivel utóbbi egy régóta várt játék (és a megjelenési időszakban háromszor több is fogyott belőle az első RDR-hez képest), valamelyest (!) fair összevetni a két játékot. Na nézzük az NPD észak-amerikai top 20-as listáját:

 

  1.         Call of Duty: Black Ops 4
  2.         Red Dead Redemption 2
  3.         Assassin’s Creed: Odyssey
  4.         NBA 2K19
  5.         Super Mario Party
  6.         SoulC alibur VI
  7.         FIFA 19
  8.         Marvel’s Spider-Man
  9.         Madden NFL 19
  10. WWE 2K19
  11. Forza Horizon 4
  12. Lego DC Super Villains
  13. My Hero One’s Justice
  14. Shadow Of The Tomb Raider
  15. Mario Kart 8
  16. Grand Theft Auto V
  17. Super Mario Odyssey
  18. Diablo III
  19. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  20. NHL 19

 

De ez még semmi: ha az idei teljes éves toplistát nézzük, akkor bizony leeshet az állunk:

 

  1.         Call of Duty: Black Ops 4
  2.         Red Dead Redemption 2
  3.         Far Cry 5
  4.         Marvel’s Spider-Man
  5.         NBA 2K19
  6.         God of War
  7.         Monster Hunter: World
  8.         Madden NFL 19
  9.         Grand Theft Auto V
  10. Call of Duty: WWII

 

Bizony, az idei Call of Duty kapásból az élre repült, de biztos, hogy november, december folyamán lehagyja a Red Dead Redemption 2.

A SuperData is közölte az adatait. Szerintük a digitális értékesítésben a megjelenés hetén a Red Dead Redemption 2-ből négy millió (!) fogyott (és ebből 67% PlayStation 4-en!), de így is lehagyta a Call of Duty: Black Ops IIII a maga 4,2 milliójával. Megemlítenénk még a Fortnite-ot: a 2017 októberi adatokhoz képest húszszoros növekedést mutatott be a pénzforgalmában az Epic Games battle royale játéka!

A hardveres értékesítések miatt még visszaugrunk az NPD-hez: az észak-amerikai piacot októberben a PlayStation 4 húzta be (és nem tudni, hogy az Xbox One és a Nintendo Switch hol végzett), de az egy évvel korábbi adatokhoz képest 19%-os emelkedést, 2,7 milliárd dollárt termelt a konzolok értékesítése.

Lássuk, a november mit hoz. A decemberi hónapra mi előre bejósoljuk, hogy a Nintendo Switch és a rá érkező exkluzív Super Smash Bros. Ultimate lesz a nyerő, de novemberre nehéz előrevetíteni, ki nyer…

Forrás: WCCFTech, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu