Quantic Dream: ennyi volt! Többet nem készítenek PlayStation exkluzív játékokat!

A Detroit: Become Human és más híres PS-exkluzív kalandok fejlesztője a NetEase-től kapott egy hatalmas tőkebefektetést.

Nem sokkal azután, hogy a kínai NetEase befeketetett a Quantic Dreambe, az olyan rangos kalandjátékairól kiadó, mint Detroit Become Human bejelentette, hogy az elkövetkező játékai már nem lesznek exkluzív PlayStation címek. „A célunk, hogy minden olyan platformon jelen legyünk, ahol a játékosok kíváncsiak az általunk nyújtott játékélményre.” – nyilatkozta a cég veterán fejlesztője, David Cage.

Az egykori, legendás Heavy Rainért is felelős kreatív igazgató azt is sietett hozzátenni, hogy „természetesen PlayStationön is fejleszteni fogunk, hiszen ez egy olyan platform, amelyet jól ismerünk, miután 12 évig dolgoztunk a Sony-val. Ugyanakkor minden más releváns platformon is meg fogunk jelenni.”

Ezen felül egyelőre semmilyen részletet sem tudtunk meg a következő videojátékukról, pedig decemberben a Quantic Dream jelezte, hogy rövidesen friss hírekkel szolgálnak majd.

Ami a NetEase-t illeti: nem ez volt a kínai cég első piaci manővere, hiszen pár hónappal ezelőtt jelentették be, hogy Blizzarddal is együttműködnek, később pedig az Activisiont elhagyó Bungie-val kötöttek piaci szövetséget.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu