A Youtube segíti a laposföldhívők hiedelmét egy kimutatás szerint!

TECH HÍREK – A kutatás szerint azokat is meggyőzték a közösségi videós portálon található anyagok, akik addig nem hittek benne.

A kutatást Asheley Landrum végezte a Texas Tech University-től, és a laposföldhívőknek feltett kérdésekre adott válaszokból az derült ki, hogy nagyon sokaknak a „kellő löketet” a Youtube-ra feltöltött videók adták meg arra vonatkozóan, hogy a Föld mégsem gömbölyű.

A kutatás eredményként azt szűrte ki, hogy a Youtube-nak jobban kell vigyáznia, hogy óvja a látogatókat az ilyen és ehhez hasonló hamis információkat tartalmazó videóktól.

„Rengeteg valóban hasznos információ található Youtube-on, nagyon sok dezinformáció is.” – mondta a The Guardiannak adott interjújában a kutatást végző Asheley Landrum professzor. „A közösségi videós site-ot irányító algoritmusok igyekeznek kiszolgálni a felhasználókat, ugyanakkor gyakran a dezinformáció „nyúlüregébe” (Alice Csodaországbanra való utalás – a szerk.) kerülsz.”

„Az abban való hiedelem, hogy a Föld lapos, önmagában nem káros, viszont általánosságban a rendszerben és az tudományban való hitet gyöngíti.” – tette hozzá a professzor.

És hogy mi erre a megoldás? „Az egyetlen eszköz, amellyel a dezinformáció ellen harcolhatunk, hogy valós információval bombázzuk a közösséget.” – hangsúlyozta Landrum professzor.

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu