Itt vannak az első vélemények a Marvel kapitányról!

MOZI HÍREK – Igazi szőke nehézbombázó a film, vagy csak egy szőkenős vicc?

Bár még két hetet kell várni a Marvel Kapitány bemutatójára, az USA-ban már lezajlottak a film első sajtóvetítései, ennek köszönhetően pedig elárasztották a Twittert a szőke, női szuperhős kalandjából készült filmről a vélemények, melyeket össze is gyűjtöttünk nektek.

Elsőként a Cinemablend kritikusának véleményét osztjuk meg, aki teljesen odáig volt a filmtől. Eric Eisenberg kihangsúlyozta, hogy mennyire „fun” módon közelítik meg az eredettörténet, illetve Brie Larson, Oscar-díjas színésznő Marvel kapitány alakítását is nagyra értékelte.

Perri Nemiroff, a Collidertől is elégedett volt Brie Larson alakításával, de külön megemlítette még Ben Mendhelsont is, Talos megformálása terén, illetve a cuki macskát, Goose-t.

Ash Crossan, a Repping Entertainment Tonight-tól szintén elégedett volt a filmmel tweetjében, de ő Carol Danvers-t emelte ki, aki igazi egyedi hős ebben az univerzumban, valamit olyat kínálva, amelyet más hősök nem nyújtanak:

Peter Sciretta, a Slashfilm főszerkesztője is látta a filmet és szerinte „a Marvel Kapitány nagyszerű eredettörténet. Brie (Larson) és Samuel L. Jackson haverzsaru kapcsolata szórakoztató, az érzelmi töltetekért pedig Lashana Lynch felel. Ben Mendelsohn és a macska meg lenyúlja a show-t.” Persze, megint a macska, ki más?

Sciretta még azt is hozzátette, hogy a Marvel igazán ügyes prequelt csinált és tetszett neki, hogy a gonoszok nem egydimenziósak.

Kapott is azért savat a film: Gregory Ellwood, a Playlist írója már nem volt elájulva a filmtől: „Elég vegyesek az érzéseim a Marvel Kapitánnyal kapcsolatban. Az első fele vontatott és nem valami fantáziadús. A második fele már sokkal jobb. Úgy tűnik, a rendezők nem tudtak volna szabadulni a Marvel-formulától. Mendelsohn lenyúlja a show-t. A szuperképességek fitogtatásával teli látvány sokkal jobb annál, mint amit a trailerekben láthattunk.”

Az akár Marvel kapitányra is hasonlító szőke bombázó: Anna Klassen, a Buzzfeed írója pozitívabb volt a filmmel kapcsolatban: értékelte a film őszinteségét, ami kiemeli azt a többi Marvel-film közül, illetve egy másik tweetjében pedig megemlítette, hogy a film nyitánya megható módon búcsúzik Stan Lee-től.

Steven Weintraub, a Collider főszerkesztője azt emelte ki, hogy szerinte „a filmben van néhány óriási pillanat. Ben Mendelsohn majdnem minden jelenetben lejátszik mindenkit a vászonról, amelyben csak feltűnik. Brie Larson a szó szoros értelmében ragyog a szerepében. Alig várom a Végjátékot!”

Mike Ryan, az Uproxx cikkírója kicsit meglepett volt, mert más filmre számított a korábbi marketing alapján, a végeredmény ugyanis szerinte egy „gyerünk srácok!” űrkaland, mely sokkal szürreálisabb, mint várnánk. Továbbá Ben Mendelsohn szuper Talosként. Későbbi tweetjeiben azt is kihangsúlyozza, hogy a film nem annyira idétlen, mint A galaxis őrzi, illetve bizonyos jeleneteiben emlékeztet Az utolsó Jedik végtelen tükrös jeleneteire. Végül azt is megemlítette, hogy a film szerinte nem működne Ben Mendelsohn nélkül.

Végül a legviccesebb, és egyben legrövidebb tweettel zárom a vélemények sorozatát. Angie Han a Mashable-tól az Avengers: Végjátékra utalt és röviden, velősen mindössze ennyit írt: „Thanos baszhatja.”

A Marvel Kapitány tehát március 7-én kerül majd a magyar mozikba.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu