Dűnébe megy a Funcom: egy jól ismert franchise-zal kezdenek foglalkozni!

A Conan: Exiles, az Age of Conan, vagy a The Secret World is a norvég Funcom stúdió nevéhez köthető. Hamarosan egy újabb, régi franchise is felbukkan náluk!

A Funcom bejelentette, hogy a Frank Herbert könyvén, A Dűnén alapuló játékot kezdett a csapat fejleszteni. Videojátékok? 1992 (Cryo/Virgin; továbbá Dune II – Westwood/Virgin SEGA Mega Drive-on), 1998 (Dune 2000 – Intelligent Games/Westwood/Virgin); 2001 (Emperor: Battle for Dune – Intelligent/Westwood/Electronic Arts; továbbá Frank Herbert’s Dune – Cryo/DreamCatcher Interactive). Régi motoros franchise, annyi szent.

Ha nem vesszük figyelembe a 2015-ben kiadott Dune Wars modot a Civilization IV-hez, akkor bizony 18 év után láthatunk egy új Dune-játékot! „A Funcom és a Legendary Studios egy exkluzív partneri kapcsolatot létesített, hogy Frank Herbert A Dűnéjén, a világ egyik legismertebb, több filmet, játékot, és egyéb médiát kapó sci-fi univerzumán alapuló játékokat készítsen. Ez egy hatéves megállapodás, ami alatt legalább három játékot adjanak ki ezalatt PC-re és konzolokra. Az egyikük egy nyílt világú multiplayer műfajú lesz, ami a Funcom oslói stúdiójában az idei év folyamán előgyártási fázisba lép. […],” írja a sajtóközlemény.

Látva az „előgyártási fázis” kifejezést, kizárt, hogy kurrens-gen konzolokra jöjjön ki az első Dune-játék a Funcomtól. Nos, next-gen cím lesz ez! Izgalmas hír a Dűne-rajongóknak!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu