Végre törölte a Steam a Rape Day című, nemi erőszakra buzdító játékot a kínálatából

A játék nők megerőszakolására buzdít egy zombi apokalipszis kellős közepén – írja a HVG.

A Rape Day egy olyan videojáték, amely a címében egész pontosan meghatározza, hogy mit kell benne csinálni: nők megerőszakolásáról szól, akiket utána meg is kell ölni. „Vizuális regény” formátumú játék, amelynek már jóval korábban le kellett volna kerülni a Store-ról, azonban ez csak a napokban történt meg. Már március 4 óta „figyelik” a játékot a Steam munkatársai és kellett hozzá pár nap, amíg töröltek a kínálatból.

„Hosszú nyomozás és sok vita után úgy döntöttünk, hogy a Rape Day forgalmazása túl sok ismeretlen költséget és veszélyt hordoz magában, így nem lesz Steamen kapható.” – olvasható a platformon. „Mi természetesen elismerjük az alkotók vágyát, hogy szabadon kifejezhessék magukat és a Steam célja, hogy minél könnyebben megtalálják közönségüket, de az alkotók olyan témát választottak és olyan módon mutatják be, hogy nagyon nehéz nekünk ebben a küldetésükben segíteni.”  – teszik még hozzá, maximális „politikai korrektséggel” a nemi erőszakot aktívan bemutató játék kapcsán Steam vezetői.

A Rape Day egy olyan vizuális novella, ahol a játékos „kiérdemli”, hogy nőket erőszakoljon meg egy zombi apokalipszis közepette. Egyelőre még nem tudni, hogy más boltba bekerül-e.

Az alkotók már a botrány előtt kifejtették, hogy „nem adják olyan könnyen magukat”, illetve azt, hogy Steam kitiltsa a játékot az áruházából. „Biztosak akarunk lenni benne, hogy van platform mindenféle típusú legális pornográf játék számára. A legtöbb játékos tudja, hogy a fikciót kettéválassza a valóságtól és akik nem, azoknak egyébként sem szabadna videojátékot játszania.” – olvashatjuk a játék honlapján.

Forrás: HVG

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu