Meglepő helyről származik Aloy lándzsája a Horizon Zero Dawn-ban!

Aloy fegyverét lényegében „kölcsönvette” a holland Guerrilla Games a Horizon Zero Dawn-ban!

A horvátországi Dubrovnikban megtartott Reboot Develop előadáson Hermen Hulst, a Guerrilla Games társalapítója és menedzsere elárulta, hogy a játék más fegyverstílussal is rendelkezhetett volna: évente kétszer a Sony Interactive Entertainment Santa Monica (a God of War fejlesztői) és a Guerrilla ugyanis pár tehetséges alkalmazottat kicserél egymás között, hogy egy másik fejlesztői környezetben is tapasztalatot szerezhessenek az egyének.

A God of War harctervező-specialistája kötött ki a Guerrilla Gamesnél, és ő közelharci fegyverekben már jártas volt. Ez az illető felvetette, hogy lehetne Aloy-nak, a Horizon Zero Dawn főszereplőjének egy lándzsája. Erre rábólintottak a hollandok, ő pedig gyorsan előállt egy tervezettel, amit végül el is fogadtak.

Hulst beszélt arról is, hogy miként segítenek egymásnak a Sony csapatai – például a Guerrilla Gamestől ment már pár hangmérnök a Dreamset fejlesztő Media Molecule-hoz, és a The Last of Us Part II-t hegesztő Naughty Doggal is gyakran tartanak konferenciahívásokat. Hozzátette, hogy bár örül annak, hogy más fejlesztők (mint például a Death Strandinggel Hideo Kojima) használják a Decima Engine-jüket, ő azt szeretné, ha sajátot alkotnának, hogy így valami jobbat alkothasson a többi stúdió is.

Tehát a God of War fejlesztőinek egyikétől származik a folytatást nagy valószínűséggel kapó Horizon Zero Dawn (erről tegnap esett szó) egyik fontosabb fegyvere…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)