Microsoft: csökkenő Xbox-eladások, de pozitív a mérleg!

A redmondiak közzétették legújabb negyedéves pénzügyi jelentésüket, és ebből megtudtunk pár dolgot.

Bár konkrét számokat nem közölt a Microsoft, azt azért kiemelték, hogy az egy évvel korábbi, számunkra nem publikus adatokhoz képest 33%-kal kevesebb Xbox One fogyott, mert lényegében kevesebbet vesznek az emberek. (Ez a helyzet a PlayStation 4-gyel is, és az a konzol úton van a száz milliós eladás felé…)

Mégis korrekt a mérleg: a forgalom 5%-kal nőtt tavalyhoz képest, mivel a third-party, külsős játékok jól fogytak, és az előfizetések is egészen jól menetelnek – 63 milliónyi Xbox Live előfizető van (ez pedig azért jóval több a PlayStation Plus számához képest – van itt különbség rendesen), ami 7%-kal nagyobb a 2018-ban azonos időben látottakhoz képest (59 millió). A Microsoft videojátékos részlegének pénzügyi forgalma 2,36 milliárd dollár volt a negyedévben, ami 112 millióval több a tavalyihoz képest. Az Xbox Game Passról nem láttunk részleteket a GameSpoton.

A Microsoft nemrég bejelentette az Xbox One S All-Digital Editiont, ami kihagyja a Blu-ray meghajtót, így csak internetről letöltött játékokkal használhatjuk ezt az olcsóbb konzolt (ami májusban fog megjelenni). Kicsit vicces az elnevezés: Xbox One SAD Edition – szomorú kiadás angolul! Ez nem jött ki valami jól a redmondiaknak…

A Microsoft eközben a jövőre is gondol: ne feledjük, hogy számukra ott van az xCloud streamelő platform, ami például a PlayStation Now, vagy a Google Stadia ellen próbál majd megküzdeni, és az idei E3-ra nagy műsort ígér a cég, így akár több részletet is elárulhatnak a next-gen Xboxról (vagy Xboxokról? a pletykák miatt joggal kételkedünk), és annak lenne is értelme, mert a Sony már elárult pár részletet a next-gen PlayStationről, ami nem fog 2020 áprilisáig megjelenni.

Vajon az Xbox next-gen kiadása(i) meglépi(k) azt, hogy korábban jönnek ki a PlayStationhöz képest a több eladás érdekében? Az Xbox 360 ezt meglépte. Majd meglátjuk, hogy bekövetkezhet-e.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu