Elverte hazai pályán a Nintendo Switch a PlayStation 4-et!

Hoppá, talán itt az ideje a Sony-nak, hogy megkongassa a vészharangokat a Nintendo Switch miatt?

A japán Famitsu arról ír, hogy az élettartambeli eladásokra kivetítve a Nintendo Switch-ből már most több fogyott Japánban mint a PlayStation 4-ből, holott a PS4 három évvel (!!!) tovább volt idáig a piacon mint a Nintendo hardvere. Megismételjük: kicsivel több mint két év alatt a Switchből a hazai pályán annyi fogyott mint a PlayStation 4-ből több mint öt év (!) alatt. A Switch 8,13 millió eladott egységnél jár, míg a PlayStation 4 mellett 8,07 millió áll. (Jó, nemzetközileg más a helyzet, ugyanis a PlayStation 4 96,8 milliónál tart, miközben a Nintendo Switch 34,74 milliónál volt a legutóbbi adatok szerint.)

Azért van egy magyarázat erre: Japánban mindig is népszerűek voltak a hordozható platformok, így ennek is köszönhette (már jogos a múlt idő: leállt a gyártás…) a PlayStation Vita, hogy arrafelé azért csendben tovább élt mint a nyugaton. Mivel a Switch is handheld platformként IS alkalmazható, érthető, hogy a Nintendo termékét elkapkodják a japánok, akik így például a munkából hazafelé menet a vonaton játszhatnak. (És már jó harminc éve, hogy a Nintendo kiadta a Game Boy-t, amivel elindult a handheld-láz. Rohan az idő.)

Azért a Sony-nak lépnie kell valamit – mondjuk úgy, hogy a japán cég talán túlzottan is amerikanizálódik. Emiatt is volt az, hogy elkezdtek cenzúrázni például nemrég a Devil May Cry 5-ben, holott idáig inkább pont a Nintendo volt az, ami cenzúrára hajlott. Megfordultak a szerepek, és most a Switchen van több szexualitás (ami Japánban természetes, elfogadott téma a játékokon belül is – más a kultúra!).

Úgyhogy Japánban a PlayStation 4-et már lehagyta a Switch, fele annyi idő alatt. Mivel a nagy N nem nagyon készül a 3DS-nek utóddal, egyre inkább a „kapcsolóra” kerül a hangsúly, és ennek megvan a gyümölcse.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu