Több tucat ember kerülhetett az E3 végén az Amazon Game Studiostól utcára!

Meglepő Amazontól, ha igazak a híresztelések: az E3 utolsó napján bejelenteni a kirúgásokat az alkalmazottaknak nem éppen… fair.

Az Amazon Game Studios például a Crucible és a New World című játékokon dolgozik, nem beszélve egy lehetséges játékstreamelő szolgáltatásról, amit tényleg minden nagyobb cég mintha tervezne (Microsoft – Project xCloud, Sony – PlayStation Now, Alphabet/Google – Google Stadia, Electronic Arts – Project Atlas, stb…). A Kotaku viszont arról ír, hogy ennek ellenére elbocsáthatott a cég néhány embert…

A site szerint az E3 utolsó napján jelentették be a kirúgásokat, és ezzel egyidőben töröltek több, még be nem jelentett projektet is. „Az Amazon Game Studios átszervezi néhány csapatát, hogy a New World, a Crucible, továbbá új, még be nem jelentett projektek fejlesztésére kerülhessen a hangsúly. Ezek a lépések a szokásos üzleti tervezési ciklusok eredményei – ezek során az erőforrásokat úgy állítjuk be, hogy a fejlődő, hosszabb távú prioritásokkal egyezzenek. Szorosan együttműködünk minden, a változások által érintett alkalmazottal, hogy az Amazonon belül új pozícióra találhassanak. Az Amazon mélyen elkötelezett a játékok iránt, és emiatt továbbra is nagy befektetéseket hajt végre az Amazon Game Studiosban, a Twitchben, a Twitch Primeban, az AWS-ben, a boltjainkban, és az Amazonon belül más területeken is,” mondta a Kotakunak egy Amazon-szóvivő.

Az érintetteknek vagy két hónapjuk van áthelyezésre a cégen belül, vagy végkielégítéses csomaggal távoznak a kezeik között. Eddig nem nagyon fizetődött ki az Amazon játékos befektetése: a 2016 elején kigurított, a CryEngine-ből felépített Lumberyard engine-t nem sokan használják, illetve tavaly a Breakaway névre hallgató MOBA-sportjátékuk törlésre került. Így mi értelme volt leszerződtetni például Eric Flannumot, a Guild Wars 2 vezető tervezőjét, vagy Tom Leonardot, a Left 4 Dead 2 projektvezetőjét?

A kérdésre sajnos még nem látni a választ.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu